KUUM: Ettevõtjad pahased Soome postistreigi peale, sadade väikeettevõtete tegevus võib seiskuda

Soome ettevõtjad on mures postitöötajate streigi pärast, kuna sadade ettevõtete tegevus ja ellujäämine on ohustatud.

Streik mõjutab valdavat enamust ettevõtteid. Näiteks ei liigu enam arved, see on nii välja minevad kui sisse tulevad arved, seda eriti siis, kui e-arveid ei kasutata või pole võimalik kasutada, vahendab MTV.

Ühe ettevõtte puhul võib olla seisma jäänud kirju ja dokumente sadades. Probleemid on ka tootmisega. Nimelt liiguvad teatud detailid nii kodu- kui välismaalt posti teel. Saadetised hilinevad, kui ettevõtted ei saa õigel ajal asju kätte ja välja saadetud.

Tähtajad lähevad üle ja sellega kannatab ettevõtete usaldusväärsus on konkurentsivõime. Välismaised kliendid ei pruugi streigist aru saada. Seetõttu võib mõju olla negatiivne.

Postistreik võib mõjutada ka jõulupuhkusi, sest kui tööd jäävad praegu tegemata, siis tuleb need pärast streigi lõppu jõulude ajal järgi teha.

Näiteks üks metsafirma ei saa töödega jätkata, sest selleks peab saatma välja maa- ja metsaomanikele 800 kirja, aga need kirjad seisavad. Firmal pole ka inimeste e-posti andmeid. Samuti ei saa inimestega sõlmida lepinguid puidu müügiks. Ainus võimalus on oodata, kuni post liikuma hakkab.

Üks firmajuht oli sõitnud terve Põhja-Karjala läbi, et inimestele ise kirjad postkasti toimetada. Helistas veel üle, et inimesed ei unustaks oma postkasti vaadata. Kardetakse, et väiksemad ettevõtted ei pruugi pikka postikatkestust üle elada.

Kommentaarid
(Külastatud 499 korda, 1 külastust täna)