Kummaline lugu: Soome roheliste rahvasaadik sõitleb lennukiga mööda maailma ringi

Kuigi Soome rohelised taunivad lennusõitu, sõitleb roheliste rahvasaadik Atte Harjanne lennukiga mööda maailma ringi ja postitab sotsiaalmeediasse sellest pilte.

Rohelised pooldavad nüüd Soomes lennumaksu kehtestamist, mistõttu küsiti rahvasaadikult, mis ta sellest arvab. Harjanne ütles, et 206 eurot, mis ta oleks hüpoteetiliselt oma ohtrate lendude eest enam maksnud, poleks lendamist arvatavasti mõjutanud, vahendab Helsingin Sanomat.

Samas tunnistas Harjanne, et ega lendamine hea pole. Samas näitab see silmakirjalikkust, kui roheliste saadik ühelt poolt lendamist kritiseerib, teiselt poolt ise muudkui lendab.

Lennumaksu idee tuleb Rootsist, kus see kehtestati 2018 aastal. Rootsis on ühiskond muutunud pärast seda lendamise suhtes vaenulikumaks. Seal lausa häbistatakse avalikult neid, kes palju lendavad. Samuti on lendamiste arv hakanud Rootsis pärast maksu kehtestamist vähenema.

Kommentaarid
(Külastatud 198 korda, 1 külastust täna)