Kui arve tuleb postkasti pärast tähtaega, kas siis peab maksma viivist? Soome asjatundjad väidavad, et mitte

Soome tarbijakaitse asjatundjad väidavad, et tarbija ei pea maksma postkasti hilinemisega tulnud paberarve tõttu viivise intressi. Sellised hilinemised võivad ette tulla, kuna Soome postitöötajad alustavad homme, esmaspäeval ulatuslikku ja pikaajalist streiki.

Põhimõte on selline, et kui tarbija postkasti arvet ei saa, siis ei saa ta seda ka maksta. Tarbija ei hiline arve maksmisega, sest ta pole arvet saanudki, vahendab MTV.

Postitöötajate streik algab esmaspäeval ja see kestab plaanide järgi kaks nädalat. See tähendab viivitusi kõigi postisaadetiste kojukandes. Pakkide viivitused võivad olla mitu päeva, kirjade puhul mitu nädalat. Kui paki hilinemise tõttu kannab klient rahalist kahju, siis võib Postil tekkida kahju hüvitamise kohustus.

Veebikaubanduse puhul tagastatakse palju kaupu. Kaubad saab tagastada pärast streigi lõppu.

Kommentaarid
(Külastatud 554 korda, 1 külastust täna)