Kole: Rootsi on katastroofi lävel, kuritegevus kontrolli alt väljunud, poliitikud tunnistavad vigu ja vabandavad

Rootsi on jõudnud oma kuritegevusega katastroofi lävele, kuna kuritegevust ei suudeta enam ohjata. Kuritegevust seostatakse nüüd otseselt massilise migratsiooniga. Selle eest hoiatati juba 1990ndatel, aga kriitikuid ei võetud kuulda, nende juttu lausa summutati. Tagajärjed on kohutavad.

Kriitikatule alla on sattunud praeguse Rootsi vähemusvalitsuse peaminister Stefan Löfven ja tema juhitav sotsiaaldemokraatide erakond. Sotsid on aastakümneid suhtunud soosivalt immigratsiooni, mille tagajärjeks on kuritegevuse plahvatuslik kasv.

Löfven andis pühapäeval Rootsi rahvusringhäälingule SVT intervjuu, milles rääkis kasvavast kuritegevusest. Löfven seostab seda segregatsiooniga, kus eri ühiskonnagruppide esindajad on teineteisest eraldunud. Organiseeritud kuritegevus on Löfveni väitel paisunud just selle segregatsiooni pinnalt. Löfveni väitel oleks tulemus sama, kui samades oludes oleks elanud rootslased ise.

Opositsioonierakonna moderaatide juht Ulf Kristersson aga märgib, et kriis on tekkinud läbimõtlemata poliitika tagajärjel ja võimetusest tegeleda probleemidega. Kristersson tunnistas, et ka tema juhitav erakond on selles süüdi, aga peaminister hiilib vastutusest kõrvale. Kristerssoni väitel oli selline areng prognoositav juba 1990ndatel aastatel, aga kriitikuid ei võetud kuulda. Probleemideks on Kristerssoni väitel massiline migratsioon ja sisserändajate kohanemisraskused. Ta tunnistas, et tema enda erakond oleks pidanud varem selle probleemiga tõsisemalt tegelema. Kristersson palus andeks nii enda kui oma erakonna eest nendelt inimestelt, kes hoiatasid, aga kelle häält maha suruti.

„Mida Stefan Löfven ei näe, aga peaaegu kõik teised näevad on, et kuritegelikud kambad, tulistamised ja tapmised on otseselt seotud massilise migratsiooniga ja suurte kohanemisraskustega. Kuidas saab üldse  teha nägu, et nii ei ole?” märkis Kristersson.

Kristersson märkis, et tema juhitav erakond on muutnud kardinaalselt suhtumist migratsiooni ja läheb selle sõnumiga 2022. aasta valimistele.

Rootsis on Löfveni praegust valitsust ja Rootsi olukorda tervikuna peetud suureks katastroofiks. Peaminister Löfven õigustab oma vigu, aga teda ei võeta enam tõsiselt. Löfven ütles intervjuus väljaandele Dagens Nyheter, et migratsioon on toodud alla „jätkusuutlikule tasemele” ja nüüd tegeletakse integratsiooniga, kus täiskasvanud saadetakse tööle ja lapsed kooli. Ühtlasi rõhutas Löfven, et kuritegevus pole seotud teatud rahvustega.

Samas on Rootsi probleemsetes piirkondades enamuses migrandid. Probleemid on suurtes linnades nagu Göteborg, Stockholm ja Malmö. Löfven tunnistas intervjuus SVT-le, et integratsioon pole eriti hästi õnnestunud ning keegi ei osanud sellist vägivalda ette näha.

Kommentaarid
(Külastatud 5,542 korda, 1 külastust täna)