Kole lugu: Soome kirjamees kasutas ära noori tüdrukuid enda huvides

Käesoleval nädalal vahistatud endine president Tarja Haloneni kultuurinõunik ja kirjanik, 77-aastane Veijo Baltzar on teadaolevalt manipuleerinud ja ära kasutanud noori teatrihuvilisi alaealisi tüdrukuid ja neidusid.

Ajaleht Helsingin Sanomat vestles kokku 18 tüdruku ja neiuga, kes olid Baltzariga kokku puutunud. Nende jutt oli ühesugune. Nimelt tuli kirjanikule meele järgi olla, et saada omale paremaid rolle. See tähendas kirjaniku majja elama kolimist.

Baltzar oli nõudnud tüdrukutelt lahti ütlemist oma kavaleridest ning lõhkus peresid. Kirjanik valis välja noori naisi, kel oli raske lapsepõlv. Baltzar lehele intervjuud ei soovinud anda. Helsingi kohus vahistas kirjaniku neljapäeval kahtlustatuna raskekujulises inimkaubanduses.

Hän manipuloi ja lähenteli lukioikäisiä tyttöjä ja houkutteli heitä luokseen asumaan – HS paljastaa, miten ihmiskaupasta epäilty kulttuurineuvos Veijo Baltzar rakensi teatteristaan kultin

Kulttuurineuvos Veijo Baltzar valikoi teatteriyhteisöönsä herkkiä lukioikäisiä tyttöjä. Hän manipuloi, lähenteli, kontrolloi ja houkutteli heitä kotiinsa asumaan. 18 nuorta naista kertoo nyt kultista, jonka perustajaa piti palvoa. Tällä viikolla Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta.

Kommentaarid
(Külastatud 368 korda, 1 külastust täna)