Kole juhtum Vantaal: mehe kaela nüsiti noaga, kannatanu lõi teisel hambad sisse

Ida-Uusimaa kohus mõistis karistuse kahele mehele, kes olid vägivallatsenud Vantaal Hiiriharju tehismäel 2016. aasta juunikuus. Kokku osales juhtumis kolm meest, kellest üks on surnud.

Kohtu all olnud meestest noorim, 1988. aastal sündinud mees oli löönud teist, 1980. aastal sündinud meest vastu pead. Kui teine mees kukkus maha, hakkas lööja oma ohvril 19-sentimeetrise teraga kööginoaga kaela nüsima, vahendab MTV.

Noarünnaku ohver rääkis kohtus, et pärast lööki kaotas ta esialgu teadvuse. Ta tuli teadvusele selle peale, kui tema kõril oli nuga. Ta oli tundnud, kuidas soe veri jooksis mööda kaela. Järgmine pilt oli mehel see, et noamees lõi teda vastu pead. Löömine lõppes, kui noamees läks vett jooma.

Pärast seda oli noamehe ohver läinud kallale sündmuskohal olnud kolmandale mehele ja löönud teda vastu pead nii, et kaks hammast murdusid. Noamehe ohver oli tahtnud ka noameest rünnata, aga too oli juba jõudnud lahkuda. Lisaks hammastele murdus kolmandal mehel randmeluu.

Vägivaldse vahejuhtumi põhjus ei tulnudki kohtus välja. Noamehe rünnaku ohvri ohvriks langenud kolmas mees oli enne oma surma rääkinud ülekuulamisel, et noamees ja selle ohver olid olnud tülis. Noamees ütles, et hoidis teisel nuga kaela peal millegi eest hirmutamiseks.

Noamees rääkis kohtus, et kõik kolm olid sõbrad. Mehed olid kohtunud ühes söögikohas ja läinud pärast seda välja mäele. Noamehel polnud kõik meeles, sest ta oli päev läbi joonud.

Kohus mõistis noamehele vägivalla, narkokuriteo ja joobes juhtimise eest kokku 1 aasta ja 7 kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse. 1980. aastal sündinud noamehe ohver sai vägivalla eest 80-päevase tingimisi vanglakaristuse. Otsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid
(Külastatud 486 korda, 1 külastust täna)