Kohtu all on Kosovo mees, kes kukkus Helsingi kesklinnas päise päeva ajal tulistama

Helsingis algab täna kohtuprotsess Kosovost pärit mehe üle, kes hakkas juulikuus Helsingi kesklinnas relvast tulistama.

Ligi 30-aastane Kosovost pärit mees tulistas kahtlustuse kohaselt õhtuse tipptunni ajal tänaval talle varem tuttava kolme mehe pihta. Tulistamises sai vigastada kaks meest, vahendab MTV.

Kolmas mees on asjas hageja, kuna ta oli ühe haavata saanud mehe lähedal. Kahtlusalust süüdistatakse kolmes mõrvakatses, liikluse ohustamises, relvakuriteos ja ohtliku eseme omamises.

Politsei on varem avaldanud, et tegemist oli kahe suguvõsa omavahelise arveteklaarimisega. Tüli oli kestnud juba pikemat aega, aga selle põhjus ei selgunud. Mõrvas kahtlustatud mehe suguvõsa oli sunnitud Soomest lahkuma ja meest oli pekstud. Viimane peksmise juhtum oli samal päeval enne tulistamist. Pärast peksu võttis mees kodust sõjaväes kasutatava püstoli ja sõitis kaubikuga minema.

Mees nägi Helsingi kesklinnas kolme teise suguvõsa liiget. Kahtlusalune sõitis kolme mehe autole sisse, mille peale tulid mehed autost välja. Kahtlusalune tulistas neli lasku, millest kaks tabasid autos olnud mehi. Kõrvalised isikud vigastada ei saanud.

Süüalune tunnistab, et tal oli relv, aga eitab kuritegusid. Ta kasutab albaania keele tõlgi abi. Samal istungil arutatakse ka mehe peksmise asja, kus süüalused on kolm meest.

Kahtlusalune tulistaja on Vantaal tegutseva ehitusfirma juht. Ettevõte on asutatud 2014. aastal ja selle käive on miljoni euro ringis aastas. Ettevõte teeb erinevaid ehitus-, koristus- ja lammutustöid. Kahtlusalune elab Vantaal, enne seda elas Helsingis. Mehe varasema kriminaalse mineviku kohta andmeid pole.

Kommentaarid
(Külastatud 187 korda, 1 külastust täna)