KARM: Soome sotside esindaja Abdirahim ”Husu” Hussein võib olla ka varem valetanud

Soome sotside esindaja, Helsingi linnavolikogu liige Abdirahim ”Husu” Hussein jäi vahele valetamisega selle kohta, et oli ühe rassistliku kliendi tee äärde maha pannud. Nüüd uuritakse Soomes, mida mees võib olla veel valetanud. 2015. aasta sügisel migratsioonikriisi ajal ütles mees, et teda löödi pesapalli kurikaga ja ta ärkas haiglas.

„Olen ärganud haiglas, kui mind löödi pesapalli kurikaga. Ainus põhjus oli, et olen vale värvi,” ütles Hussein. See tunnistus on karm, aga mitte võimatu Soomes. Samas pole mees oma 2017. aastal ilmunud eluloo-raamatus seda juhtumit maininud. Selle kohta pole ka mingit muud märget. Oma raamatus on ta haiglat maininud vaid seoses ema, venna, tõlgi ja allergiatestidega, mis tehti 20 aastat tagasi, vahendab Iltalehti.

Hussein on kirjeldanud, kuidas kakles ühe venelasest skinheadiga 1999. aastal Turu kutsekoolis, aga selle kakluse alustas poksiga tegelenud Hussein ise. Hussein saabus Aafrikast Soome, kui oli 15-aastane. Ta märgib oma elulooraamatus, et on alati Soomes midagi kartnud. Samas kirjutab ta, et on üdini aus inimene, kes ütleb kõik südamelt ära. Ta lisab, et ehk on maakera ühest otsast teise liikumine teda õpetanud, et teesklemine ei tasu end ära. Ja et tõe rääkimine kuulub tema loomuse juurde.

Elulooraamatu põhjal võib oletada, et ta ei oleks jätnud seal pesapalli kurikaga seotud rassistlikku rünnakut mainimata. Iltalehtil polnud võimalik Husseinilt asja kohta kommentaari saada.

Näkökulma: Husu Hussein kertoi rajun tarinan jo vuonna 2015 – mutta pitääkö se paikkansa?

Valehtelusta kiinni jääneen poliitikon kertomukset käydään läpi suurennuslasin avulla, kirjoittaa Iltalehden politiikan ja talouden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Kaupunginvaltuutettu ja taksikuski Abdirahim “Husu” Hussein (sd) jäi kiinni valehtelusta, kun hän väitti jättäneensä rasisti-asiakkaan tien poskeen Helsingin Tuusulanväylällä. Taksi Helsinki kertoi maanantaina, että Husseinin kertomus ei pidä paikkaansa. Tarina oli liian hyvä ollakseen totta.

Kommentaarid
(Külastatud 338 korda, 1 külastust täna)