Juhtum Espoos: bussijuht teatas, et reisija haiseb, läks välja kohvi jooma ja pani näomaski ette

Lääne-Uusimaa kohus mõistis rahatrahvi 30 päevapalga ulatuses 62-aastasele bussijuhile au haavamise eest. Juhtum oli eelmise aasta detsembris Espoos.

Kohtus ära kuulatud tunnistaja ütles, et bussjuht oli öelnud kõva häälega, nii et teised kuulsid, et „ole hea, mine välja, muidu ma edasi ei sõida” ja „sa haised, mine välja”. Kuivõrd reisija ei väljunud, peatas juht bussi ja läks bussipeatusse termosest kohvi jooma, vahendab MTV.

Juht rääkis kohtus, et polnud võimeline edasi sõitma, kuna teda ajas köhima. Juhi väitel oli reisija lõhnanud nii tugevalt lõhnaõli järgi.

Juhil oli diagnoositud bronhiit ja tal oli näomask kaasas. Ta on olnud haiguslehel põletiku ning sellega seotud väsimuse ja halva enesetunde tõttu. Mees rääkis kohtus, et on palunud varemgi lõhnavatel reisijatel tahapoole istuda, et nad teda ei häiriks. Tunnistaja väitel juhil köha lõppes, kui reisija väljus.

Nii kannatanu kui tunnistaja rääkisid, et juht oli öelnud, et reisija haiseb ning juht oli palunud reisijal väljuda.  Kohtu hinnangul oli juhi selline käitumine halvustav ja inimväärikust alandav. Otsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid
(Külastatud 799 korda, 1 külastust täna)