„Jaapani IKEA”-ks kutsutud MUJI avab Soomes hiigelpoe

„Jaapani IKEA”-ks kutsutud MUJI avab homme, reedel Helsingis Kamppi kaubanduskeskuses hiigelpoe.

Täna, neljapäeval oli Helsingis kohal MUJI emafirma Ryohin Keikaku peadirektor Satoru Matsuzaki. Soomes on poel teatud soomepärast hõngu, näiteks on müügil rukkileivad ja valged kaanega ämbrid. Lisaks on lastele oma mänguala ja raamatud, vahendab Taloussanomat.

MUJI teab hästi, mis soomlastele peale läheb – esimesed 500 ostjat saavad tasuta ostukoti. Koti sees on ka üllatus. Seni oli MUJI Soomes kätt proovinud nelja pop-up poega Helsingis. Kamppi poes on 40 protsenti rõivad, samapalju on ruumi sisustuskaupadele, ülejäänu on toiduained.

MUJI alustas Jaapanis 1979. aastal ja nimi tuleb sõnadest Mujirushi Ryohi, mis tähendab ilma brändita kvaliteetkaupa. MUJI asutajad tahtsid hakata müüma tooteid, mis oleksid kvaliteetsed, aga millel poleks brändi ega disaineri nime. Ketil on ligi 900 poodi üle maailma. Lisaks poele on Kamppi keskuses avatud ka MUJI söögikoht, kus pakutakse nii soome- kui jaapanipäraseid roogi.

“Japanin Ikeaksi” kuvattu Muji avaa jättimyymälän Suomeen – 500 lahjakassin tekstissä piilee yllättävä Suomi-vitsi

Japanilainen jättiketju Muji tekee kotiläksynsä huolella, kun se tekee uuden maavaltauksen, tässä tapauksessa Suomeen. Huomenna perjantaina avautuu suosioltaan “Japanin Ikeaksi” kuvatun Mujin Euroopan suurin myymälä Helsingin Kampin kauppakeskuksessa. Torstaina Ryohin Keikakun, Mujin omistaman pörssiyhtiön pääjohtaja Satoru Matsuzaki oli paikalla, kun Muji päästi median tutustumaan laajoihin myymälätiloihin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,192 korda, 1 külastust täna)