ISIS-e lapsed saabuvad Euroopasse, Soomes valmistutakse nende vastuvõtmiseks

Soome ametivõimude info kohaselt kiirendab Türgi rünnak Süürias soome päritolu ISIS-e naiste ja laste tagasi tulemist Soome.

Soome siseministeeriumi info kohaselt on igal Soome kodanikul õigus soovi korral Soome naasta. Ametivõimud on valmis selleks, et pikalt laagris olnud inimesed hakkavad Soome naasma, vahendab Ilta-Sanomat.

Laagrites arvatakse olevat kümmekond Islami kalifaati läinud soome naist ning ligi 30 soome last. Soome ametivõimudel pole infot, kes on väike 6-aastane heledapäine Yousef, kes ütles end ühes intervjuus olevat Soomest.

Seni on arvatud, et Soome naasvad nn ISIS-e pruudid ja nende lapsed on Soomele julgeolekuoht. Al-Holi laagris on üles kasvanud terve põlvkond, kes on läbi imbunud radikaalsest propagandast. Üks intervjueeritud lastest ütles, et Euroopasse naastes hakatakse uskumatuid tapma. „Tapame teid kõiki,” rääkis laps.

Soome ametivõimud vaatavad iga naasvat naist ja last eraldi ning otsused tehakse igaühe kohta eraldi. Lapsed on elanud laagris väga karmides oludes, ent Soome püütakse nende heaks teha kõik, mis võimalik. Ametivõimude seisukoht on, et ükski laps pole kaotatud. Laste olukorda püütakse parandada, olgu see milline tahes.

Kommentaarid
(Külastatud 601 korda, 1 külastust täna)