Hyvinkää haiglas on tuvastatud leetrid mehel, kes puutus kokku paljude inimestega

Hyvinkää haiglas tuvastati reedel keskealisel mehel leetrid. Mees oli enne seda käinud välismaal ja pole kindel, kas ta oli vaktsineeritud.

Mees on praegu haiglas karantiinis, aga enne seda võis ta reedel, 22. novembril kokku puutuda paljude inimestega, vahendab Yle.

Hyvinkää haigla vastuvõtuosakonnas reedel viibinud patsientidel soovitatakse oma vaktsineeritust kontrollida. Arvatavalt võis haige inimesega kokku puutuda paarkümmend inimest. Nakatumise oht on siiski väike, kuigi leetrid on kergesti nakkav haigus.

Leetrite haigusnähud on kõrge palavik, silmapõletik ja hingamisraskused. Neljapäeval tuvastati ka Kanta-Häme haiglas leetrite juhtum.

Hyvinkään sairaalassa todettu tuhkarokkoa – useita kymmeniä altistuneita

Tuhkarokko on poikkeuksellisen tarttuva tauti. Keski-ikäisellä suomalaismiehellä on todettu viime perjantaina tuhkarokko Hyvinkään sairaalassa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (siirryt toiseen palveluun) mukaan hän oli ennen sairastumistaan matkustanut ulkomailla, eikä hänen rokotustaustastaan tuhkarokkoa vastaan ole varmuutta. Sairastunut mies on tällä hetkellä osastohoidossa ilmaeristyksessä, mutta hän on mahdollisesti altistanut viime perjantaina eli 22.

Kommentaarid
(Külastatud 266 korda, 1 külastust täna)