Helsingis käib taksojuhtide vahel sõda territooriumi pärast – jõhkrad ähvardused on igapäevased

Helsingis on viimasel ajal sagenenud taksojuhtide omavahelised arveteõiendamised. Kannatada on saanud autod.

Taksojuhtide üks konfliktide kohti on Helsingi Olympiaterminaali ümbrus. Teadaolevalt oli üks taksojuht mõned päevad tagasi teise autol küljepeegli ära murdnud. Kahjustusi oli teisigi, vahendab Ilta-Sanomat.

Olympiaterminaalis peatuvad Tallink Silja Rootsi laevad Silja Serenade ja Silja Symphony, seetõttu liigub seal palju inimesi. Oktoobri lõpus lõi üks taksojuht seal teisel pesapalli kurikaga tagaklaasi katki. Lisaks on olnud taksojuhtide madistamist kesklinna raudteejaama juures.

Taksi Helsinki andmetel on need juhtumid vaid jäämäe veepealne osa ja probleem on laiem, kus taksojuhte ähvardatakse, et nad teatud peatustesse enam ei tuleks. Iga nädal tuleb taksojuhtidele ähvardusi. Probleemsed piirkonnad on sadamad ja kesklinn, kus käib jõhker sõda. Ainus erand on Helsingi-Vantaa lennujaam, seal selliseid probleeme pole.

Ähvardused tulevad põhiliselt nö metsikutelt juhtidelt, kes pole taksofirmadega seotud. Helsingi taksofirmade esindajad on pöördunud seoses ähvardustega ametivõimude ja poliitikute poole. Uue kultuuri tõi uus taksoseadus, mis avas taksoturu konkurentsile.

Helsingissä käydään taksinkuljettajien kesken kiivasta reviirisotaa – rankka uhkailu arkipäivää

Kaksi tulikivenkatkuista tapausta vain reilun viikon välein, sama paikka, sama kellonaika. Sattuma vai vain jäävuoren huippu? Helsingin Olympiaterminaalilla otti tämä viikon tiistaina Ilta-Sanomien eri lähteistä saadun tiedon mukaan yhteen kaksi taksinkuljettajaa. Poliisi vahvistaa, että tutkinnassa on tapaus, jossa on kaksi osapuolta, moottoriajoneuvojen kuljettajia kumpikin. Kumpaakin epäillään lievästä pahoinpitelystä ja lievästä vahingonteosta.

Kommentaarid
(Külastatud 168 korda, 1 külastust täna)