Helsingi taksojuht vägistas keset sõitu reisija, mõisteti mitmeks aastaks vanglasse

Helsingi taksojuht mõisteti ligi kaheks aastaks vanglasse seoses reisijast naise vägistamisega kojusõidu ajal. Ringkonnakohus jättis varasema otsuse 2016. aastal toime pandud kuriteo osas jõusse.

Asi sai alguse juba sõidu ajal, kui taksojuht hakkas reisijale tegema seksuaalse alatooniga vihjeid. Juht oli naisele teatanud, et reisi eest pole vaja midagi maksta, mispeale hakkas ta naist füüsiliselt ahistama, vahendab MTV.

Mees võttis välja oma peenise ja pani naise käe sellele peale, katsus naist särgi alt rindadest ja lõpuks vägistas naise, lükates käe püksi ning pistes sõrme tuppe. Naine oli sel ajal meest keelanud ja takistanud meest füüsiliselt.

Taksojuht oli sõitnud autoga Tali keegisaali juurde, kus naine liikus mehe eest ära tagaistmele. Naine ei julgenud ära joosta, kuna oli pime ja ta ei teadnud, kus ta on. Naine oli enda arust teinud oma tahtmise selgeks, et taksojuht viiks ta kohta, kus ta saab võtta uue takso.

Taksojuht oli sellele vaatamata tulnud tagaistmele ja lükanud naise selili. Pärast seda üritas mees mitmel korral lükata oma peenist naisele tuppe. Naisel tuli selle käigus jalast üks king ja läks katki püksisäär.

Tegu jäi kõigest katseks, kuna naine liikus tagasi eesistmele ja oli enda jutu järgi „hirmust kange” ning poolalasti. Auto sõitis Munkkivuorisse, kus naine sai omale riided selga, lahkus autost ja helistas häirekeskusse.

Taksojuht ise eitas oma tegu. Tema väitel oli naine pakkunud taksosõidu eest seksi. Mees väitis, et ei oleks saanud sõidu ajal naist katsuda. Kohus siiski meest uskuma ei jäänud, vaid pidas juhtunut tõenäoliseks. Mehe seletust aga peeti ebausutavaks.

Kohus pidas ebausutavaks, et naine, kel oli piisavalt raha sõidu eest tasumiseks, oleks keeldunud maksmisest ja pakkunud sõidu eest seksi. Samuti pidas kohus ebausutavaks seda, et naine oleks sõidu ajal palunud sõita hoopis eri suunas, kus oli tema kodu.

Naise jutu kasuks rääkisid tema helistamine häirekeskusse, kohale tulnud politseiniku tunnistus naise pisaratest, naise toonase abikaasa tunnistus ja takso asukoha positsioneerimine. Naine sai psüühiliste häirete tõttu pärast seda psühholoogilist ravi.

Ringkonnakohus jättis jõusse mehe karistuse vägistamise eest 1 aasta ja 10 kuud vanglat. Lisaks tuleb mehel maksta naisele hüvitist 3500 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 1,327 korda, 1 külastust täna)