Hea teada: Tallinna-Helsingi laevade peal müüdavat kanget nikotiinipuru ei tohi ilma retseptita Soome tuua

Tallinna-Helsingi laevade peal on müügil kange nuusktubaka sarnane nikotiinipuru, mis on Eestis lubatud. Nimelt ei reguleerita Eestis nikotiinipuru kangust, küll aga Soomes.

Tallinnas on puhkenud suur nikotiinipuru buum. Tubakavaba nikotiinipuru müüakse Tallinnas vabalt isegi R-kioskites. Lisaks saab seda osta tanklatest ja e-sigarettide poodidest, vahendab Iltalehti.

Tallinnas on kasvanud viimasel ajal plahvatuslikult nikotiinipuru soomlastest ostjate hulk. See tuleb ühelt poolt kättesaadavusest, teiselt poolt soodsast hinnast. Näiteks maksab Tallinna Viru keskuses karp nikotiinipuru Paz 6,9 eurot. Pakendis on 20 Indias toodetud padjakest, mida saab huule alla panna.

Nikotiinipuru tuli Tallinnas müügile tänavu suvel pärast seda, kui hakati müüma nn lahjat kanepit, mille THC sisaldus on alla 0,2 protsendi. Eestis on politsei hakanud kanepi müügikohti rohkem kontrollima, kuna on kahtlused, et koos lahjaga müüakse ka kangemat kraami. Lahja kanepi ostjad on Tallinnas samuti suures osas soomlased.

Euroopas on Rootsi ainus maa, kus saab vabalt müüa nuusktubakat. Nii nagu Soome, toodi ka Eestisse varem nuusktubakat Rootsist. Eestis aga lõppes nuusktubaka müük peaaegu täielikult, kui turule tuli nikotiinipuru.

Soomes on kange nikotiinipuru müügil vaid apteekides. Näiteks nikotiinipuru Zonnic kirjutatakse välja neile, kes võõrutavad end suitsetamisest. Soomes tohib kasutada nikotiinipuru, milles on nikotiini 4 mg padjakese kohta. Kui nikotiini on rohkem, siis tohib seda maale tuua vaid retsepti alusel. Tallinnas müüdava puru kangus on 8-20 mg nikotiini ühe grammi kohta. Tallinna R-kioskis müüdava Pazi kangus on 16 mg grammi kohta ehk neli korda enam kui on Soomes lubatud ilma retseptita. Nikotiinipuru on müügil ka Tallinna-Helsingi laevadel, osa neist kanged, mida saab Soome tuua ainult retsepti alusel.

Tallinnan-laivojen vahvaa nikotiininuuskaa ei saa tuoda Suomeen ilman reseptiä

Tallinnassa jyllää nyt todellinen nikotiininuuskabuumi. Tupakatonta nikotiininuuskaa myydään ympäri Tallinnaa niinkin arkisissa myyntipisteissä kuin R-kioskeissa. Lisäksi sitä saa huoltoasemilta ja muun muassa sähkötupakkakaupoista. Suomalaiset tekevät Tallinnaan vuosittain pari miljoonaa matkaa, joten ei olekaan ihme, että heidän mukaansa tarttuu tuliaisiksi myös nikotiininuuskaa.

Kommentaarid
(Külastatud 928 korda, 1 külastust täna)