Finnair jätab streigi tõttu ära ligi 300 lendu, mõjutab 20 000 reisijat

Soome lennufirma Finnair andis teada, et postitöötajate streigiga liituvate lennundustöötajate streigi tõttu jäetakse täna, pühapäeval ja homme, esmaspäeval ära ligi 300 lendu, mis mõjutab 20 000 reisijat.

Finnairi mõjutab maapealsete tugiteenuste nagu kauba laadimise, tankimise ja pagasiteenuste töötajate streik. Lisaks puudutab toetusstreik Finnairi klienditeenindust, lendude toitlustust ja tehnilist tuge, vahendab Iltalehti.

Lennufirma teeb kõik, et klientidele reisid asendada, aga nii suurele kogusele klientidele uue võimaluse leidmine võtab aega. Lennufirma võtab klientidega ühendust e-posti ja SMS sõnumite kaudu. Finnair pakub alternatiivseid võimalusi neile, kelle lend on ära jäänud. Kui sobivat aega ei leita, võib klient pileti eest raha tagasi nõuda.

Finnair peruu lähes 300 lentoa Postin tukilakkojen vuoksi – vaikuttaa yli 20 000 asiakkaaseen

Lentoyhtiö Finnair kertoo, että Postin työehtokiistaan liittyvät tukilakot ovat johtaneet lentojen perumiseen sunnuntaina ja maanantaina. Postiskandaaliin ei saatu ratkaisua sunnuntaina. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ilmoitti sunnuntaina kuuden jälkeen, että sopimusehdotus on hylätty. Tukilakot siis toteutuvat. Yksi niistä on Ilmailualan Unionin IAU:n tukilakko. Finnair kertoo, että maanantain työtaistelu hankaloittaa lentoyhtiön toimintaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Kommentaarid
(Külastatud 206 korda, 1 külastust täna)