Eestist pärit naine seisis Soomes teismelisena leivajärjekorras, nüüd soetas omale luksuskorteri

31-aastane Eestist pärit Natalia kolis uude luksuskorterisse Helsingis. See on võimalik, kuna ta on sotsiaalmeedias mõjukas ning teenis hästi kinnisvara müügiga.

Salmela on nn influentser ehk suunamudija. Ta saab palju asju koostööpartneritelt selle eest, et neid promob. Tal on sotsiaalmeedias kümneid tuhandeid jälgijaid. Ta on inimene, kelle elu teisi huvitab ja kellele pakutakse tooteid esitluseks, vahendab Helsingin Sanomat.

Natalia alustas 2011. aastal oma elustiiliblogiga White Trash Disease. Sel oli kohe palju jälgijaid. Tänapäeval omab sotsiaalmeedias olulist rolli Instagram ja selle Stories ehk lood, kuhu saab üles panna pilte ja lühivideoid.

Naine tegi blogi selleks, et sellega raha teenida, mitte niisama lõbu pärast. Ta tahtis omale ka Björn Borgi aluspesu. Ta teadis, et mõnele blogijale saadetakse neid ämbrite viisi, tema pidi neid ostma hinnaga 25 eurot tükk.

Natalia on teinud sarnast koostööd ka oma korteri ehitajaga ja kirjeldanud selle valmimist. Uude majja on kolinud mitu tema blogi jälgijat. Natalia on muutnud sotsiaalmeedia enda tööks, tal on firma WTD Media ja lisaks üks saagikalendrite tegemisega tegelev firma. Oma ala asjatundjana imestab naine, miks kinnisvara nii vähe sotsiaalmeedias reklaamitakse – see on inimesele sama tähtis nagu toit. Toiduainetööstus kasutab juba pikemat aega suunamudijaid toodete reklaamimiseks.

Natalia on raha teeninud ka kinnisvaraga, kui on ostnud kehvas korras korterid, need korda teinud ja siis maha müünud. Uus korter maksis 500 000 eurot. Ta võttis raha firmast ja lisaks pangast laenu juurde. Osa korteri hinnast on makstud eelmiste korterite müügist saadud rahaga.

Natalia on pärit Eestis Narvast, ta kolis koos perega elama Hämeenlinna, kui oli 8-aastane. Vanemad läksid lahku ja ema kasvatas lapsi üksi. Ema oli töötu, nad olid migrandid ja raha oli väga vähe. Nüüd, kui naine saab raha, siis oskab seda hoida, kuna ta on pidanud vähesega toime tulema.

Murdeiga Hämeenlinnas polnud kerge. Näiteks pidi ta käima emal tõlgina kaasas leivajärjekorras. See oli kohe kutsekooli kõrval ja tundus, et kõik kutsekooli õpilased neid jõllitavad. Häbitunne oli suur. Ja kuivõrd Natalia on oma kaksikõest julgem, siis käis tema emaga kaasas sotsiaalosakonnas. Raha probleemist sai ta aru 6-7. klassis, kui mõistis, et nende perel pole raha nii palju nagu teistel.

Esimese töökoha sai Natalia pärast 9. klassi, kui oli Hämeenlinna noorsoofoorumi veebikülgede toimetaja. Saadud raha eest osteti perele televiisor. 18-aastaselt pidas Natalia sisuliselt tervet peret üleval. Ta on töötanud koristajana sünnitusosakonnas ja müünud telefoni teel ajakirjade tellimusi. Pärast gümnaasiumi lõpetamist alustas ta õpinguid Tamperes. Ta on lõpetamas ülikooli insenerina.

Õppimise ajal töötas naine baaridaamina. Töö lõppes hommikul kell 5, kooli tuli minna kella 8-ks. Vahepeal magada ei saanud, üleval sai olla energiajoogi abil.

Natalia räägib, et soetatud korter on tema pensionisammas, sest ei usalda praegust Soome pensionisüsteemi. Ta tahab teha nii nagu Ameerikas ja omale ise pensioni kindlustada. Pigem tapab end tööga, kui loodab riigipensionile. Kibestumise põhjus on osalt selles, et ta pidi käima teismelisena tööl 500-eurose palga eest, aga sellest polnud midagi kasu, kuna see summa võeti maha ema sotsiaaltoetustest. Seetõttu ei usalda ta Soome sotsiaalabisüsteemi. Ta ei usu, et Soomes on midagi veel alles tööpensionitest, kui ta saab 60-aastaseks.

Leipäjonosta loftin omistajaksi

Natalia Salmela, 31, muuttaa upouuteen loft-asuntoon Helsingissä. Se on mahdollista, koska hän on saita somevaikuttaja, joka tekee hyviä asuntokauppoja. Susanna Lehmuskoski, teksti Aku Isotalo, kuvat Janne Elkki ja Päivi Huotari, videot

Kommentaarid
(Külastatud 1,066 korda, 1 külastust täna)