Eesti peaminister kohtus Soome parlamendi esimehega

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Tallinnas Soome parlamendi spiikri Matti Vanhaneniga, et rääkida Eesti ja Soome piiriülesest andmevahetusest, regionaalsetest taristuprojektidest, kliimamuutustega võitlemisest ja Euroopa Liidu tulevasest pikaajalisest eelarvekavast.

„Mul on hea meel, et mulluse Eesti-Soome valitsuste ühisistungi  järel on naabritevaheline alati tihe koostöö veelgi hoogsamaks muutunud. Kindlasti on üks suuri edulugusid meie ühine kultuurifond,“ ütles Ratas. Peaminister rõhutas, et üks ühisistungil vastu võetud olulisi punkte on piiriülene andmevahetus ja koostöö digivaldkonnas. „Oleme liikunud edasi vastastikuse digiretseptide tunnustamisega, aga saame teha veelgi enam koostööd Eesti ja Soome rahvastikuregistrite andmete vahetamisel,“ ütles ta.

Peaminister ja spiiker arutasid ka kliima- ning energiapoliitikaga seotud küsimusi. „Kliimamuutuste debatt on Eestis ühiskonnas väga hästi käivitunud. Üks olulisi valdkondi sellest on energeetika, kus meil on Soomelt õppida näiteks tuuleenergia arendamise vallas. Lisaks on meile väga oluline Põhjamaade elektriturg,“ ütles Ratas.

Euroopa Liidu eelarvekavast rääkides kinnitas Ratas, et Eestile on tähtis, et ELi tulevane eelarve võtaks arvesse erinevate liikmesriikide huvisid ning toetaks majandusarengut.

Lisaks rääkisid Ratas ja Vanhanen Rail Balticast. Peaminister avaldas lootust, et Soome mängib tulevikus projektis aktiivset rolli. Kohtumisel puudutati ka kahepoolse ja regionaalse kaitsekoostöö küsimusi.

Kommentaarid
(Külastatud 87 korda, 1 külastust täna)