Avalikustati video sellest, kuidas Vene professor viskab oma õpilase kehaosad jõkke, enne kui ise purjus peaga järgi kukkus

Vene ametivõimud on avalikustanud valvekaamera video sellest, kuidas tunnustatud Vene ajalooprofessor Oleg Sokolov viskab oma õpilasest armukese kehaosad Moika jõkke. See juhtus enne seda, kui mees ise purjus peaga jõkke kukkus.

Kahtlustuse kohaselt tulistas 63-aastane Sokolov oma 24-aastase armukese Anastassia Jestšenko surnuks, enne kui tema keha tükeldas. Mees kukkus Vene ametivõimude info kohaselt ise hiljem jõkke ja ta tiriti sealt välja koos õpilase kätega seljakotis.

Videos on näha, kuidas mees viskab jõkke kolm kotti. Kui ta uue satsi kehaosadega tagasi tuli, siis kukkus ka ise jõkke. Lisaks on välja tulnud, et professor korraldas oma lukskorteris peo, kui neiu surnukeha oli lukustatud ühte ruumi. Jestšenkot oli tulistatud vähemalt neli korda. Politsei leidis mehe kodust neiu ilma peata keha ja verise sae.

Mees on teo üles tunnistanud. Teda ähvardab 15 aasta pikkune vanglakaristus. Ohvri ema on 49-aastane kõrge politseiametnik Galina Jestšenko, kes saabus Krasnodarist kohale oma tütre surnukeha tuvastama. Isa Oleg Jestšenko oli öelnud, et tütar ei rääkinud Olegi kohta kunagi midagi halba. See, mis toimus oli kõigi jaoks šokk.

Sokolovi esimene naine, kelle nimi oli samuti Anastassia, oli olnud samuti tema teismeline õpilane, kui mees töötas ajalooõpetajana. Naine suri vähki. Peterburi ülikoolis töötav Sokolov on oma teisest naisest Annast lahutatud. Anna olevat teadnud mehe suhtes oma õpilase Anastassiaga.

Anastassia vend rääkis, et õde oli helistanud ja öelnud, et tal oli Sokoloviga olnud tüli seoses sellega, et neiu tahtis minna oma sõbra sünnipäevale. Neiu oli nutnud ja mees oli käskinud tal kohe lahkuda.

Nüüd on välja tulnud, et professor on ka varem oma õpilastega halvasti käitunud ning tema tegevuse suhtes on kavas ülikoolis algatada uurimine. Professor oli varem üht tudengit peksnud ja ähvardanud teda põletada kuuma triikrauaga ning tappa 2008. aastal. Nüüd arvatakse, et kui mehe teod oleks varem päevavalgele toodud, oleks kohutavat mõrva saanud ära hoida.

Vene sotsiaalmeedias on pärast seda avaldatud palju kommentaare sellest, kuidas ülikoolide porofessorid oma naissoost tudengeid seksuaalselt ära kasutavad. Sokolov oli 2003. aastal saanud kõrge Prantsuse auleegioni autasu ning andis loenguid Sorbonne’i ülikoolis.

Kommentaarid
(Külastatud 1,444 korda, 1 külastust täna)