Armeenia mees viskas pommi soome pealtvaatajate sekka vutimängu ajal, on ikka veel vahi all

Paarikümne aastane armeenia mees on jätkuvalt vahi all, kuna viskas eelmise kuu keskel Turus toimunud Soome-Armeenia jalgpallimängu ajal soome pealtvaatajate sekka lõhkepaki.

Nüüd kahtlustatakse 1995. aastal sündinud meest lõhkeainekuriteos ja neljas vägivalla juhtumis, vahendab MTV.

Politsei info kohaselt oli mees tulnud Soome bussiga koosa 60 ülejäänud armeenlasega ja võttis lõhkeaine kaasa. Mehe väitel on fännidel alati sellised lõhkeained kaasas.

Teo motiiv oli see, et mängu käik rusus meest sedavõrd, et ta otsustas visata lõhkeaine soome rahva sekka. Ta viskas pommi pärast Soome võistkonna löödud esimest väravat. Mees lootis, et Armeenia võidab seeläbi mängu. Soome koondis aga võitis mängu Armeenia vastu 3-0.

Politsei ei oska lõhkeaine kohta veel midagi täpsemat öelda. Mees väitis, et see oli poest ostetud ilutulestik, aga politsei poolt tuvastatud kildude lendamine pole ilutulestikule omane. Ühel kannatanul on killust saadud vigastus jalas. Plahvatus toimus alakeha piirkonnas, aga kui see oleks toimunud pea piirkonnas, oleks vigastused võinud olla ohtlikud. Kannatanute väitel sai kahjustada nende kuulmine ja vigastada alakehad.

Mees on olnud vahi all kolm nädalat ja temast on antud teada Armeenia saatkonnale. Politsei hoiab meest vahi all, kuna kardetakse, et muidu ta võib Soomest lahkuda. Mehe Armeeniast kohtusse toomine oleks hiljem raske.

Mees tunnistas oma teod üles, aga on vahistamise vastu, kuna väidab, et tema ülalpidamisel on sugulased ja tal on kodumaal tema kohalolekut vajavat äritegevust. Mehe advokaat samas tunnistas, et mees ei taotle vabastamist, kuna on selge, et teda nagunii ei vabastataks enne asja kohtulikku arutelu.

Kommentaarid
(Külastatud 361 korda, 1 külastust täna)