Ametiühing: pea kõik bussid jäävad Helsingi piirkonnas liinilt ära

Täna, esmaspäeval ei sõida Helsingi piirkonnas praktiliselt mitte ükski buss, teatas transpordi ametiühing AKT, lükates sellega ümber Helsingi ühistranspordifirma HSL varasema teate, et mõned bussid sõidavad.

AKT info kohaselt hakkasid bussijuhid streikima kell 3 hommikul. Pea kõik sõidud jäävad sõitmata. HSL-i esindaja väitel oli hommikul kella 5 ajal ligi 20 protsenti bussidest liinil, vahendab Helsingin Sanomat.

Täpsemat infot liinil olevate busside kohta leiab veebist: https://reittiopas.hsl.fi. Bussi asukoha saab teada, kui sisestada otsingusse bussi number ja klikata ette tuleva liini numbril. Need bussid, mis on sõidus, on kaardil tähistatud ringikujuliste bussipiltidega. Lisaks on need bussid tähistatud peatuste graafikutes rohelise värvi ja kahe ümmarguse joonega.

Kui graafik on ainult musta värvi, siis buss pole kas liinil või pole registreerinud alguspeatuses. Erandiks on U-liinid, mis ei ole tähistatud rohelisega, olenemata sellest, kas nad on liinil või mitte.

HSL soovitab täna, esmaspäeval kasutada busside asemel lähironge, metrood ja tramme. Streigi mõju on suurem seal, kus transport sõltub bussidest. Sellised piirkonnad on Espoonlahti, Hakunila, Jakomäki ja Laajasalo. Kuivõrd bussid ei sõida, on teised transpordivahendid täna üle koormatud. Seetõttu tasub töölesõidu peale varuda rohkem aega.

Hommikune tipptund algab Helsingis kell 7 ja lõppeb kella 8.30 ajal. Ülerahvastatud võivad olla harvema graafikuga rongid, näiteks need, mis sõidavad Leppävaara ja Kirkkonummi vahel.

HS seuraa: Tukilakot halvaannuttavat pääkaupunkiseudun bussiliikennettä – HSL:n mukaan noin 30 prosenttia bussivuoroista on liikkeellä

Postin pitkään jatkuneeseen työriitaan ei löytynyt sovintoa sunnuntaina alkuiltana. Tukilakkojen myötä pääkaupunkiseudun linja-autoliikenne menee sekaisin ja pääosin pysähdyksiin maanantaina. HSL arvioi verkkosivuillaan aamukuuden aikaan, että noin 30 prosenttia busseista oli sillä hetkellä liikenteessä. HSL:n mukaan kattavaa ja täsmällistä tietoa yksittäisten bussilinjojen liikennetiedoista ei ole. Ajankohtaisen tilanteen yksittäisten bussien osalta voi kuitenkin HSL:n mukaan tarkastaa Reittioppaasta.

Kommentaarid
(Külastatud 562 korda, 1 külastust täna)