90-aastaselt suri algne Marlboro-mees, kes ise kunagi ei suitsetanud

USA-s Colorado osariigis suri 90 eluaasta vanuselt algne Marlboro-mees Robert Norris, kes ise kunagi ei suitsetanud ja hoiatas teisi suitsetamise ohtude eest.

Norris sai tuntuks 1960ndatel aastatel, kui tema abil müüdi Marlboro sigarette. Reklaamid olid nii paberlehtedes kui teles ja tänaval üle maailma kokku 12 aasta jooksul. Norris oli päris ehtne kauboi oma farmis Colorado osariigis.

Tegemist oli 1950ndate aastate lõpuga ja selle sigaretimargi imagot taheti muuta. Enne olid Marlboro sigaretid tuntud kui naiste suitsud. Marlboro-mehe mõtles välja Chicago reklaamimees Leo Burnett. Algul katsetati professionaalseid modelle, aga Burnetti arvates oli neis see „miski” puudu.

Peagi mõistis Burnett, et ta vajab reklaami ehtsat kauboid. Ta nägi pilti, kus olid koos näitleja John Wayne ja Norris. Nad olid sõbrad. Nii ilmusidki Norrise rantšosse ülikondades mehed, kes küsisid, kas ta on nõus reklaamis osalema. Norris vastas, et kohe pole aega, aga nad võivad tulla nädala pärast tagasi, meenutab poeg Bob.

Reklaamikampaania sai üle maailma kuulsaks ja Norris oli reklaamides kokku järgnevat 12 aastat. Norris ise aga polnud kunagi suitsetanud. Ta soovitas ka oma lastele, et nad kunagi suitsetama ei hakkaks. Norrisel oli neli last, kaks tüdrukut ja kaks poissi.

Ühel päeval küsis laps Norriselt, miks ta reklaamib suitsetamist, kui ise on selle vastu. Pärast seda helistas Norris reklaamifirmasse ja palus tema pildiga reklaamid maha võtta. Ta jätkas peale seda oma farmis hobuste kasvatamist.

Norris suri 90-aastaselt omas kodus. Tema naine oli lahkunud kolm aastat varem 88-aastaselt. Robert Norrisest jäid maha 4 last, 13 lapselast ja 18 lapselapselast.

Kommentaarid
(Külastatud 323 korda, 1 külastust täna)