Värske uuring: punase ega töödeldud liha söömist ei peagi piirama

Värske rahvusvaheline uuring näitab, et punase ja töödeldud liha söömist ei peagi piirama, kuna see ei kujuta ohtu tervisele.

Kanada, Hispaania ja Poola teadlastest koosnev uurimisgrupp ei leidnud seost liha söömise ning eri haiguste nagu diabeedi, vähi ja südamehaiguste vahel. Uuringu tulemused avaldati väljaandes Annals of Internal Medicine.

Värske uuring on suures vastuolus viimasel ajal levinud toitumissoovitustega, kus soovitatakse vähendada punase ja töödeldud liha tarvitamist. Seetõttu on uuringu tulemuste avaldamine toonud kaasa pahameeletormi.

Red and Processed Meat Guideline Recommendations | Annals of Internal Medicine | American College of Physicians

Description: Dietary guideline recommendations require consideration of the certainty in the evidence, the magnitude of potential benefits and harms, and explicit consideration of people’s values and preferences. A set of recommendations on red meat and processed meat consumption was developed on the basis of 5 de novo systematic reviews that considered all of these issues.

Kommentaarid
(Külastatud 470 korda, 1 külastust täna)