Välismaalased töötavad Soomes põhiliselt koristusfirmades

Välismaalased töötavad Soomes põhiliselt koristusfirmades, selgub värskelt avaldatud statistikast.

Koristusfirmades töötas Statistikakeskuse andmetel 2017. aastal Soomes 11 328 välismaalast. See moodustab ligi 8 protsenti välismaalastest, vahendab Iltalehti.

Koristamine on olnud välismaalaste peamine tegevusala Soomes alates 2010. aastast. Kokku töötas 2017. aasta lõpus Soomes 147 000 välismaalast. Neist viiendik töötas kas koristuse või toitlustuse valdkonnas.

Aastal 2010 olid koristuse valdkonnas 19,1 protsenti töötajatest välismaalased. 2017. aastal oli välismaalaste osakaal koristuses kasvanud 26,9 protsendini.

Katso, millä aloilla ulkomaalaistaustaiset työskentelevät Suomessa – uudet luvut

Kiinteistöjen siivous on ulkomaalaistaustaisten yleisin toimiala, mutta muillakin aloilla työskentelee tuhansia ulkomaalaistaustaisia. Eniten ulkomaalaistaustaisia työskentelee kiinteistöjen siivouksessa. Näin kertoo Tilastokeskus. Muillakin yleisillä aloilla työskentelee tuhansia ulkomaalaistaustaisia Suomessa. Kiinteistöjen siivouksen toimialalla työskenteli Suomessa 11 328 ulkomaalaistaustaista henkilöä vuonna 2017. Tämä selviää Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastosta. Toimialalla työskenteli noin kahdeksan prosenttia ulkomaalaistaustaisista työllisistä.

Kommentaarid
(Külastatud 185 korda, 1 külastust täna)