USA kinnitas ISIS-e liidri surma, Soomes kardetakse kättemaksulainet

USA president Donald Trump kinnitas täna Islamiriigi ISIS juhi Abu Bakr al-Baghdadi surma. Al-Baghdadi suri nagu koer, ütles Trump. Ta oli end õhku lasknud koos kolme lapsega.

Soome ISIS-e asjatundja, riigikaitsekõrgkooli dotsent Antti Paronen ütles asja kohta kommentaariks, et see võib kaasa tuua kättemaksulaine, vahendab Yle.

Paronen märkis, et ISIS saab nüüd al-Baghdadi surma kasutada oma propagandas ning teha temast märtri. ISIS-e kui organisatsiooni jaoks al-Baghdadi surm mingit suurt kaotust ei tähenda. Organisatsioon on ette valmistunud selleks, et liidrid võivad hukkuda ja tuleb minna sissisõtta ning korraldada terrorirünnakuid.

Kättemaksuaktsioone on oodata eelkõige Iraagis ning ka Süürias. Rünnakuid aga tahetakse korraldada kõigi Lääne sihtmärkide vastu. On võimalik, et paljud inimesed seoses al-Baghdadi surmaga radikakliseeruvad veelgi enam.

Suomalaisasiantuntija: “Isis-johtajan surma tulee aiheuttamaan kostoiskuja”

Isis haluaa tehdä al-Baghdadista marttyyrin, Maanpuoluskorkeakoulun Antti Paronen arvioi. Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Antti Paronen arvioi Ylen haastattelussa, että mikäli tiedot Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin kuolemasta osoittautuvat oikeaksi, tulee se aiheuttamaan kostoiskuja. Hän arvioi myös, että Isis tulee käyttämään al-Baghdadin surmaa propagandassaan ja tekemään hänestä marttyyrin. Amerikkalaismediat raportoivat aiemmin tänään, että Yhdysvallat on surmannut al-Baghdadin sotilasoperaatiossa Syyrian Idlibissä.

Kommentaarid
(Külastatud 903 korda, 1 külastust täna)