Suur kuum õhumass ulatub läbi Euroopa Soomeni välja

Ibeeria poolsaarel on madalrõhkkond ja Ida-Euroopas kõrgrõhkkond, selle vahel ulatub Põhja-Aafrikast kuni Soomeni välja koridor, mida kaudu liigub väga soe õhk lõunast põhja poole.

Tänu sellisele olukorrale tuleb reedel Soomes erakordaselt soe ilm, ligi 15 kraadi sooja. Täna kolmapäeval mõõdeti Helsingis 12 kraadi sooja, vahendab Ilta-Sanomat.

Samalaadne soe ilm nagu täna püsib ka lähipäevil. Soe õhk on pärit Põhja-Aafrikast. Kõige soojem on ilm Saksamaal, Poolas ja Baltimaade lõunaosas. Oma osa saab ka Soome ja soojus ulatub Ouluni välja. Soe lõpeb aga Rovaniemi kõrgusel ära ja põhja pool Lapimaal on juba külmakraadid.

Nädalavahetusel aga tuule suund muutub ja külma õhku hakkab voolama Soomest lõuna poole. Nädala lõpus on ka Soome lõunaosas oodata öökülma. Päeval on Soome lõunaosas soojakraadid, aga maa kesk- ja põhjaosas on ka päeval külmakraadid. Soomest liigub külm õhk kuni Alpideni välja.

Kommentaarid
(Külastatud 897 korda, 1 külastust täna)