Soomlasi meelitatakse auto hindamise lehele, mida peab Eesti firma ja mille eest võidakse kasseerida 150 eurot

Paljud soomlased on tellinud veebist auto hindamise teadmisega, et see on tasuta. Teenuse kasutamise eest on aga saadetud arve. Soome tarbijakaitse kutsub üle ettevaatlikkusele, kuna hindamisteenused valmistavad sageli ebameeldivaid üllatusi.

Paljud soomlased on kokku puutunu pakkumisega, milles palutakse saata oma auto registreerimisnumber ja e-posti aadress. Sellised reklaamid on olnud üleval näiteks online-kasiinodes, vahendab MTV.

Inimesed on enda arvates tellinud auto tasuta hindamise, aga e-postile on saadetud arve. Tavaliselt on hindamise tellija alaealine ja selle eest peavad maksma lapsevanemad. Mõnedel juhtudel pole klient isegi käinud ühelgi veebiküljel ega vormistanud mingit tellimust.

Käesoleval aastal on probleeme tekitanud lehekülg hintaapua.fi. Teenust pakub Eesti firma Infostar OÜ. Teenuse eest küsitakse 150 eurot, aga sellist summat pole märgitud näiteks teenust reklaamivates Facebooki reklaamides. Praegu on ettevõtte leheküljel teenuse hind välja toodud.

Kui oled tellinud auto hindamise ja polnud teadlik selle maksumusest, pole teinud tellimust või on selle teinud keegi teine, siis tuleks kirjutada ettevõttele kirjalik õiendus. Raha ei pea maksma, aga õiendus tuleb kirjutada. Sellise õienduse saab edastada e-posti teel, et sellest jääks maha jälg.

Õiendusse tuleks kirjutada, et ole sellist tasulist teenust tellinud ja reklaamis polnud märgitud, et teenus on tasuline ning et arve tuleks tühistada.

Õienduse võib kirjutada ka siis, kui arve saamisest on möödunud üle 14 päeva. Ühest õiendusest piisab. Saadetud õiend ja saabunud vastus tuleks alles hoida ja kui tuleb veel arveid, siis tuleks pöörduda tarbijakaitsesse.

Kommentaarid
(Külastatud 256 korda, 1 külastust täna)