Soomes väidetavalt vägistamise ohvriks langenud laps ütles, et mõtles kogu jutu välja, kohus tühistas 5-aastase vanglakaristuse

Helsingi ringkonnakohus tühistas varem Tuusula kohtu poolt määratud 5 aasta pikkuse vanglakaristuse lapse vägistamise eest, kuna laps ütles, et mõtles kogu loo ise välja.

Laps oli varem 2014. aastal rääkinud, et lähisugulane teda vägistas. Sama kinnitas laps 2015. ja 2016. aastal ülekuulamisel. 2016. aasta suvel aga laps loobus oma varasemast tunnistusest ja 2018. aasta algul rääkis ta, et mõtles kogu vägistamise asja ise välja, vahendab Helsingin Sanomat.

Lapse tunnistuse muutumisele vaatamata mõistis kohus lapse lähisugulase 2018. aasta algul 5 aastaks vangi ja mõistis temalt välja hüvitise 36 000 eurot. Otsuse tegi Tuusula kohus, aga teo toimepaneku koht on salastatud. Süüdi mõistetud lähisugulane kaebas otsuse edasi.

Ringkonnakohus leidis aga, et on rohkem süüdistatava kasuks kui kahjuks rääkivaid asjaolusid, mistõttu vabastas kohus mehe nii vanglakaristusest kui hüvitise maksmisest.

HS Tuusula: Raiskauksen uhriksi väitetty lapsi kertoo keksineensä koko jutun: Oikeus kumosi viiden vuoden tuomion

Helsingin hovioikeus hylkäsi perjantaina kaikki syytteet tapauksessa, jossa mies oli tuomittu viiden vuoden vankeustuomioon törkeästä raiskauksesta, sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Väitetyt teot ajoittuivat lähes kahden vuoden ajalle. Lapsi oli kertonut lähisukulaisen häneen kohdistamista seksuaalisista teoista ensimmäistä kertaa 2014. Esitutkinnassa syksyllä 2015 ja alkuvuodesta 2016 lasta kuultiin oikeuspsykologisissa haastatteluissa ja poliisin suorittamassa kuulustelussa.

Kommentaarid
(Külastatud 260 korda, 1 külastust täna)