Soomes tegevusloa kaotanud inkassofirmad nõuavad võlgu keelatud meetoditega

Soomes tegevusloa kaotanud inkassofirmad Alektum ja Annomen on saatnud inimestele kohtuteateid. Kohtuähvarduse on saanud juba 10 000-12 000 inimest.

Alektum kaotas oma tegevusloa tänavuse aasta jaanuaris, kuna ettevõtte tegevuses avastati puuduseid. Nüüd on aga leitud seaduses auk: kohtu teel võla nõudmist ei sätestata Soome seadusandluses kui võlanõudmist, vahendab Keskisuomalainen.

Kui Alektum tegevusloa kaotas, müüdi firma nõudeõigused edasi teisele firmale Annomen. Peagi pärast seda jäi ka Annomen oma tegevusloast ilma. Pärast seda hakkasid inimesed saama kummalisi nõudeid, millest vanimad ulatuvad aastasse 2004.

Alektum on lisaks kokku ostnud ebaseaduslikke püsimakseid, kus inimesed on tellinud esmatarbekaupu sellistelt firmadelt nagu Westerfield, MMBG ja Feenotuonti ning saanud kaela püsimaksed. Need on petupakkumised, kus inimestele müüdi üks toode soodushinnaga ja pärast seda hakati samu tooteid saatma kõrgema hinnaga. Inimesed jätsid arved maksmata ja Alektum ostis need nõuded üles.

Seaduse kohaselt oleks Alektum saanud inimestele saata ainult kokku kaks maksenõuet, Alektum saatis aga iga saadetise eest kaks arvet. Selline tegevus keelati vahekohtu otsusega ära.

Yli 10 000 ihmistä sai perintäyhtiöltä kyseenalaisen haasteen käräjille – “Yhtiöt löysivät laista aukon, jota kukaan ei ole tullut ajatelleeksi”

Perintäyhtiöt Alektum ja Annomen menettivät toimilupansa, mutta hakevat nyt saatavia oikeusteitse. Noin 10 000-12 000 suomalaista on saanut kyseenalaisen…

Kommentaarid
(Külastatud 536 korda, 1 külastust täna)