Soomes homsest liikluses talvised kiirused, mida tasub tähele panna

Soomes kehtivad alates homsest, 29. oktoobrist teedel talvised sõidukiirused, mida tasub tähele panna. Maanteedel langeb piirkiirus 80 km/h-ni, mõnes kohas ka 70 km/h-ni.

Soome maanteeameti info kohaselt jõustuvad talvised piirkiirused igal pool nädala lõpuks. Kiirteedel langeb piirkiirus 100 kilomeetrini tunnis, vahendab Yle.

Erandiks on maanteed nr 1 ja 7, kus kiirused vahetuvad päeval ja öösel ning kus päevasel ajal võib olla lubatud suurem kiirus. Valdavas osas maanteedest langeb piirkiirus 80 kilomeetrini tunnis, mõnes kohas 70 kilomeetrini tunnis.

Tagasi suvisele kiirusele minnakse uuesti märtsis-aprillis, kui päevad on pikemad ja teeolud seda võimaldavad.

Autoilijat tarkkana: Talvinopeudet käyttöön huomisesta alkaen, rajoitukset käytössä kaikkialla viikonloppuun mennessä

Maanteillä nopeudet laskevat yleisesti 80 kilometriin tunnissa, ja joillakin teillä nopeusrajoitus pudotetaan 70 kilometriin tunnissa. Maanteillä siirrytään tiistaista alkaen talvinopeusrajoituksiin, kertoo Väylävirasto (siirryt toiseen palveluun) . Talvinopeusrajoitukset ovat käytössä koko maassa viikonloppuun mennessä. Moottoriteillä rajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa. Poikkeuksena ovat ne moottoritieosuudet, joissa on käytössä vaihtuvat nopeusrajoitukset.

Kommentaarid
(Külastatud 503 korda, 1 külastust täna)