Soome tahab saada võrdõiguslikkuse juhtriigiks

Põhjamaade koostöö ja võrdõiguslikkuse minister Thomas Blomqvist avab Oulus 9. oktoobril võrdõiguslikkuse arutelupäevad. Kahepäevase sündmuse teema on sugupooled ja teadlikkus.

Minister Blomqvist märgib, et valitsusprogrammi sisse kirjutatud võrdõiguslikkuse meetmeid täiendatakse muu hulgas valmimisel olevas võrdõiguslikkuse programmis. Lisaks on kokku lepitud võrdõiguslikkuse osas järelvalve arendamises.

Võrdõiguslikkuse arutelupäevad on suunatud kõigile võrdõiguslikkuse alal tegutsevatele inimestele ja sellest huvitatutele, muu hulgas ametnikele ja usaldusisikutele nii valitsuse kui omavalitsuste juures, ametiühingutele, rahvaühendustele, erasektori ettevõtetele, teadlastele ja õpilastele.

Soome võrdõiguslikkuse kompetentsikeskus korraldab võrdõiguslikkuse arutelupäevad koostöös sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi, Oulu linna ja laia ringi võrdõiguslikkuse eestvedajatega. Minister Blomqvist peab võrdõiguslikkuse alast tööd väga tähtsaks ning märgib, et koostöös on õnnestunud võrdõiguslikkuse vallas edasi liikuda. Võrdõigusklikkuse alane arutelu peaks käima kõikjal Soomes, et arvestada piirkondlike erinevustega.

Kommentaarid
(Külastatud 105 korda, 1 külastust täna)