Soome Stockmann hakkas kliente selekteerima koti värvi järgi, see tekitab hämmingut

Soome Stockmanni kaubamaja hakkas kliente selekteerima kangast poekoti värvi järgi. Kõige kõrgem tase eeldab 25 000 punkti, mis tähendab ostude sooritamist 25 000 euro eest.

Niimoodi klientide selekteerimine koti värvi järgi tekitab sotsiaalmeedias hämmingut. Mida kõrgemal tasemel on klient, seda rohkem saab ta soodustusi. Must kott on „kolmas” tase, mis eeldab 3000 punkti. 4. tase on roheline ja 5. tase sinine, vahendab MTV.

Violetse koti saab siis, kui punkte on kogunenud 25 000 või tehtud ostusid 25 000 euro eest. See „25 000 euro kott” on tekitanud hämmingut sotsiaalmeedias. Paljud peavad seda klientide suhtes ebaõiglaseks, mis sunnib üha rohkem tarbima. Samuti arvatakse, et uus süsteem seab püsikliendid ebavõrdsesse olukorda. Näiteks üks klient märkis, et läheb 30 aastat, enne kui ta saab lilla koti.

Uus süsteem tekitab hämmingut ka seetõttu, et see langetas mõned kliendid madalamale tasemele. Samuti tekitab pahameelt asjaolu, et püsiklientidel kadus tasuta parkimise võimalus. Nüüd saab tasuta parkida vaid tunni ja sedagi siis, kui ostutšekk ette näidata.

Paljude klientide jaoks oli tasuta parkimise võimalus ainus asi, miks veel üldse Stockmanni külastati. Nüüd kadus ka see eelis. Püsikliendisüsteem muutus personaalseks, mis tähendab, et pere liikmete ostudega enam ei arvestata.

Uuendust on võetud ka huumoriga. Näiteks Kirkko Vantaa andis teada, et nemad jagavad oma lillasid kotte ilma vajaduseta midagi osta.

Stockmann ise kommenteeris asja nii, et kottide eesmärk oli kliente tunnustada ja pakkuda kilekottide asemel kestvamat lahendust. Varem olid Stockmannil vastavalt tasemele eri värvides kliendikaardid.

Kommentaarid
(Külastatud 300 korda, 1 külastust täna)