Soome siseminister: narkootikumide tarvitamise eest ei peaks karistama

Soome siseminister Maria Ohisalo ütles kanepi legaliseerimise teemat kommenteerides, et narkootikumide tarvitamise eest ei peaks inimesi karistama.

Ohisalo sõnul pole praeguste meetoditega narkomaania vastu võitlemine tulemusi andnud. Seetõttu tuleks tema sõnul Soome narkopoliitikat muuta.

Minister märkis sotsiaalmeedias, et tema koduerakonna roheliste seisukoht on, et narkootikumide tarvitamise ja väikse koguse omamise eest ei peaks karistama.

Ohisalo väitel näitab rahvusvaheline kogemus, et narkootikumide legaliseerimine vähendab narkootikumidega seotud probleeme, kuna kasutajad julgevad minna ravile ja abi paluda. Samas võib oht karistada saada narkootikumide tarvitajad ametivõimude vaateväljast eemale peletada.

Narkootikumide müük peaks edaspidigi olema karistatav, narkoärikate kohtu alla andmine ja organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemine peaks olema tulevikus prioriteedid. Samal ajal on ministri väitel vaja teha rohkem ametkondade koostööd ning paremat sotsiaal- ja noorsootööd, mis hoiab ära noorte narkosõltuvusse langemise.

Kommentaarid
(Külastatud 792 korda, 1 külastust täna)