Soome politsei hoiatab petiste eest Tori.fi veebikeskkonnas

Helsingi politseile on laekunud info sügise jooksul toimunud pettustest Tori.fi veebikeskkonnas, kus kaupu ostetakse ja müüakse veebilehe vahendusel. Antud juhtumite puhul on ostjateks olnud petised näidanud kauba müüjatele võitsitud tšekke ja pangaväljavõtteid, mis on tehtud panga veebi demoversiooni abil.

Enamasti on petisest ostja võtnud ise ühendust telefonide või arvutite müüjaga, edastanud ostusoovi ja leppinud kokku kohtumise müüjaga.

Petis saadab müüjale enne seda pildi pangaülekandest või näitab müügi ajal telefonis panga väljavõtet või pangaülekande kviitungit. Makse saajaks on märgitud müüja nimi. Vähemalt ühe juhtumi puhul oli politsei info kohaselt müüja ise kirjutanud oma arve numbri „ostja veebipanka”.

Pettused on toimunud S-panga ja Ålandsbankeni internetipanga demoversioonides. Pangaväljavõttel on seetõttu naljakad nimed nagu Maija Meikäläinen. Politsei soovitab olla maksetega väga tähelepanelik ja alati kontrollida kõik ülekanded oma internetipangast või paberil esitatud pangaväljavõttelt järele.

Teine võimalus on kontrollida hoolikalt ostja esitatud kviitungit või väljavõtet. Tähelepanu tuleks pöörata kuupäevadele ja isikute ning ettevõtete nimedele.

Kommentaarid
(Külastatud 841 korda, 1 külastust täna)