Soome mobiilirakendusega saab varsti osta Tallinnas bussipileti

Helsingi piirkonna transpordiettevõtte HSLi mobiilirakendusega saab varsti osta bussi- või trammipileti ka Tallinnas. Helsingi ja Tallinna bussipiletite ristkasutust tuleb aga veel oodata.

Eeloleval kevadel on aga HSLi mobiilirakendusega võimalik osta Tallinna ühistranspordi pileteid. See tähendab pikalt kavandatud plaanide ellu rakendamist, vahendab Yle.

Eesmärk on selline, et HSLi rakendusega saab kevadel osta Tallinnas bussipileteid ja vastupidi. See tähendab, et soomlased saavad tulevikus lihtsa vaevaga osta omale Tallinnas pileteid. Tõsi, see pole eriti keeruline ka nüüd, kuna pileti saab Tallinna ühistranspordis soetada viipemakse võimalusega pangakaardiga.

Tallinna ja Helsingi ühistranspordi koostööprojekti suurimad võitjad on Helsingit külastavad eestlased. Nemad saavad Helsingis sõita pilet.ee mobiilirakendusest ostetud piletiga. Praegu peavad nad laadima alla HSLi rakenduse ja ühendama selle oma pangakaardiga või siis otsima piletiautomaati.

Helsingi ja Tallinna bussipiletite ristkasutus aga veel niipea ei käivitu. Kuigi kaardid on väga sarnased, on nad eri põhimõttel. Eesti kaardid on nimelt tehniliselt täiuslikumad, mistõttu on vaja oodata, kuna Helsingi omad järgi jõuavad. Eesmärk on ristkasutus tööle saada 2021. aastaks.

Soomes on samuti kavas võimaldada pangakaardiga viipemaksu võimalus, aga praegused kaardilugejad seda võimalust ei toeta. Viipemaksu jaoks tuleb kaardilugejale paigaldada lisaseade.

HSL-sovelluksella pystyy pian maksamaan Tallinnan joukkoliikenteessä – Pitkään odotettu uudistus on vihdoin toteutumassa

Matkakorttien ristiinkäyttö Suomenlahden yli antaa vielä odottaa itseään. HSL:n matkasovellukseen tulevat jo ensi keväänä tarjolle myös Tallinnan joukkoliikenneliput. Kauan kaavailtu Helsingin ja Tallinnan matkakorttien yhteiskäyttö on siis lopulta toteutumassa – vaikkakin ensi alkuun mobiilisti. – Meillä on tavoite, että kevään aikana saataisiin Tallinnan joukkoliikenneliput tarjolle tänne HSL:n sovellukseen ja myös päinvastoin, osastonjohtaja Mari Flink HSL:ltä kertoo.

Kommentaarid
(Külastatud 541 korda, 1 külastust täna)