Soome migratsiooniamet sulgeb rahapuudusel kõik bürood

Välismaalaste küsimustega tegelev Soome miogratsiooniamet Migri sulgeb enne aasta lõppu rahapuudusel kõik bürood.

Enne aasta lõppu vähendab Migri üle 10 protsendi töötajatest. Lisaks ähvardab kõiki ülejäänud töötajaid sundpuhkus, vahendab Helsingin Sanomat.

Migri andis asja kohta töötajatele teada asutuse-sisese teadaande kaudu. Migris töötab hetkel ligi 1000 töötajat. Aastavahetusel langeb töötajate arv 900 peale.

Kui varem töötajate arvu vähendati seoses migrantide voolu vähenemisega 2016. aasta lõpus, siis jäi teade töötajatele hiljaks. Türgi rünnak Süüria vastu võib suurendada pagulaste hulka, aga see ei pruugi suurendada Soome pagulaste hulka.

Migri koondamised puudutavad just pagulaste ja varjupaigataotlejatega tegelevaid ametnikke. Sundpuhkused on Migri ajaloos esmakordsed. See tähendab kõigi büroode sulgemist.

Praegu loodetakse, et Migri saab eelarvest lisaraha, et büroode tegevust jätkata. Migri on juba saanud siseministri otsusega lisaraha, aga seda jätkus ainult niipalju, et Migri suudab tegevust jätkata vähendatud töötajate arvuga.

Migri vähentää väkeään ja uhkaa lomautuksilla, jotka sulkisivat sen kaikki palvelupisteet

Maahanmuuttovirasto (Migri) vähentää jopa yli kymmenen prosenttia henkilöstöstään vuoden loppuun mennessä. Lisäksi uhkana ovat koko henkilöstöä koskevat lomautukset vielä ennen joulua. Migri antoi henkilöstölleen varoituksen tilanteesta sisäisellä tiedotteella. Ylijohtaja Jaana Vuorion mukaan ketään ei irtisanota, vaan vähennykset hoidetaan jättämällä määräaikaisia työsuhteita jatkamatta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,824 korda, 1 külastust täna)