Soome Halloweeni-pealinn on Salo

Ingliskeelses maailmas tähistatakse pühakutepäeva eelõhtul 31. oktoobril Halloweeni. Salo ligidale Halikkosse oli välja pandud üle 500 kõrvitsa.

Reede õhtul käis Halikkos põllu peal Halloweeni-kõrvitsate vaatemängu vaatamas üle 7500 inimese. Kokku on seal sel nädalal käinud ligi 15 000 inimest, vahendab Iltalehti.

Ainuüksi huviliste autojärjekorra pikkus oli reedel mitu tundi. Sellist üritust korraldatakse nüüd teist aastat. Eelmisel aastal oli proov ja idee sündis täiesti spontaanselt. Nüüd on sellest saanud iga-aastane traditsioon.

Kõrvitsatele on näod pähe lõiganud kohalikud inimesed. Asjas lööb kaasa 50-60 inimest. Kasutatakse kõrvitsaid, mis muidu jääksid põllule või läheksid komposti. Ühtlasi tahetakse edendada Halloweeni-kultuuri ja Salo on sellega kõige ameerikalikum linn Soomes.

Upea näky: Yli 500 kurpitsaa hohtaa pellolla – “Salo taitaa olla nyt Suomen amerikkalaisin kaupunki”

Salossa järjestetystä Halloween-tapahtumasta on tullut supersuosittu. Yli viisisataa kaiverrettua kurpitsaa kynttilä sisällään loistaa varsinaissuomalaisella pellolla Halikossa Salossa. – Tämä lähti perjantaina-iltana ihan lapasesta ja täällä kävi 7 500 katsojaa. Yhteensä tämän viikon aikana on käynyt yli 15 000 ihmistä, kertoo kurpitsanviljelijä Esa Rannikko. Yhtämittainen autoletka oli perjantaina pari tuntia.

Kommentaarid
(Külastatud 394 korda, 1 külastust täna)