Rootsis vohab ebaseaduslik poiste ümberlõikamine

Rootsis tehakse poistele tuhandeid ebaseaduslikke ümberlõikamisi. Need tehakse tavaliselt köögilaua peal paari kuu vanustele poisslastele.

Ümberlõikusi sooritavad keskealised mehed, kel pole mingit meditsiinilist haridust. Nad reklaamivad teenuseid sotsiaalmeedias. Lõikuse hind on 2000 krooni ehk 200 eurot ja tegevus on kestnud aastaid, vahendab Svenska Dagbladet.

Rootsis pakutakse ka vastava ala spetsialistide ümberlõikamise teenust, aga see maksab ligi 10 000 eurot.

Rootsis seaduse järgi nõuab enam kui kahe kuu vanusele lapsele ümberlõikuse tegemine meditsiinilist kõrgharidust. Sellest nooremaid võib ümber lõigata ka eriloa alusel. Sellist eriluba pole aga kellelegi peale 2015. aastat antud.

Üks intervjueeritud „köögikirurgidest” ütles, et ta taotles luba paar aastat tagasi, aga seda ei antud, kuna tuimestust peeti ebapiisavaks. Samas on nõudlus suur ja keegi peab need lõikused ära tegema.

Üks põhjus lõikuste arvu suurenemisel on Rootsi ja mujale Euroopasse tulnud islamiusulised migrandid. Poisse lõigatakse ümber islami ja juudi usu kohaselt.

Üks intervjueeritud mees hakkas ümberlõikusi tegema peale Rootsi pagulaskeskusse saabumist. Nõudlus on väga suur ja tööd palju. Mees ei garanteeri midagi, seda teeb tema väitel Jumal.

Rootsi meditsiiniasutused peavad väga tihti parandama ümberlõikuse vigu. Arstid on näinud palju juhtumeid, kus on tekkinud põletik ja nahakahjustused. Hullematel juhtudel on tulnud osa peenise vart amputeerida.

Poiste ümberlõikuse puhul eemaldatakse peenise eesnahk.

“Kirurgerna” utför illegal omskärelse i Sverige: “Gud garanterar att det blir bra” | SvD

SvD AVSLÖJAR | Kringresande ”köksbordskirurger” utför olagliga omskärelser på pojkar i Sverige. Ingreppen görs i hemmen helt bortom myndigheternas kontroll. – Gud garanterar att det blir bra, säger en av männen.

Kommentaarid
(Külastatud 706 korda, 1 külastust täna)