Rootsi kuningas võttis lapselastelt kuninglikud õigused

Rootsi kuningakojas toimuvad suured muutused ja sellega seoses võeti kuninga lapselastelt kuninglikud õigused.

Muutustega seoses võetakse prints Carl Philipi ja printsess Madeleine lastelt kuninglikud õigused. Vastava otsuse tegi kuningas Carl Gustav, vahendab Iltalehti.

Kuningas Carl Gustavi ajaloolise otsuse kohaselt on prints Alexander, prints Gabriel, printsess Leonore, prints Nicolas ja printsess Adrienne jätkuvalt kuningliku pere liikmed, aga neil pole kuninga perekonnaga seotud õigusi ja nad ei osale esindustoimingutel.

Mitmed Rootsi meediaväljaanded on kirjutanud, et Madeleine oli sellele vastu, aga see ei vasta tõele. Tema väitel on muutust ette valmistatud terve aasta ning tema ja Chris leiavad, et see on lastele hea.

Ka prints Carl Philip ja tema kaasa Sofia leiavad, et see on hea asi. Nad märkisid, et Alexanderil ja Gabrielil on elus valikuvõimalus ja see on hea. Lapsed säilitavad oma kuninglikud tiitlis, mille üle vanemad on uhked.

Carl Philip ja Sofia ning Madeleine jätkavad tegevust mittetulundusühingutes, mille nad on asutanud ja kus nad on tegevad. Lisaks osalevad nad üritustel kuninga poolt sätestatud viisil. Madeleine on elanud juba pikemat aega välismaal koos oma kaasa Chrisi ja laste Leonore, Nicolase ja Adriennega.

 

View this post on Instagram

 

Tidigare idag gick Hovet ut med informationen att Leonore, Nicolas och Adrienne inte längre ska tillhöra Kungl. Huset. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Foto: Emily Dahl

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

 

View this post on Instagram

 

Idag meddelade Kungen beslutet att våra barn inte längre har ställningen Kungliga Högheter. Vi ser detta som positivt då Alexander och Gabriel kommer att ha friare valmöjligheter i livet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De kommer att behålla sina prinstitlar och sina hertigdömen, Södermanland och Dalarna, vilket vi värdesätter och är stolta över. Vår familj har starka kopplingar till båda landskapen och vi behåller vårt engagemang där. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vi kommer att ha fortsatt fokus på våra hjärtefrågor och engagemang. Vi kommer också att fortsätta att stödja Kungen och Kronprinsessan – vår blivande statschef – och delta i Kungahusets verksamhet på det sätt man önskar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Kungl. Hovstaterna

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on

Kommentaarid
(Külastatud 1,884 korda, 1 külastust täna)