Oulus oli suur tagaajamine, auto põgenes politsei eest kiirusega 200 km/h, lõpuks sõitis teelt välja ja tegi 20-meetrise õhulennu

Soome põhjaosas Oulus oli öösel suur tagaajamine, kus auto põgenes politsei eest kiirusega 200 km/h, kuni sõitis teelt välja ja tegi 20-meetrise õhulennu. Üks autos olnud mees üritas veel põgeneda jalgrattaga, aga saadi kätte.

Poitsei oli öösel kella 00.30 ajal turvamas Oulus üht eriveost, kui patrull märkas üht teistest autodest ohtlikult möödunud sõiduautot. Auto jäi eriveose tulekuga seisma, aga kui politsei autole lähenes, siis sõitis see järsku minema Oulunsalo suunas. Patrull sõitis autole järele.

Lentokentäntiel oli põgeneva auto kiirus ligi 200 km/h. Hailuodontie ristmiku juures aga kaotas põgenev auto juhitavuse, auto sõitis teepiirdesse ja lendas ligi 20 meetrit teise teepiirdesse. Kokkupõrgete tulemusel purunes auto esiosa, kaks autos istunud meest põgenesid. Üks meestest saadi kätte sündmuskoha lähedal.

Teist meest jälitati politseikoeraga. Ta saadi kätte umbes kümne minuti pärast kilomeetri kaugusel õnnetuskohast. Mees oli saanud oma valdusse jalgratta, aga see põgenemisele kaasa ei aidanud.

Mõlemad mehed kontrolliti kiirabi poolt üle ja vigastusi neil ei tuvastatud. Päästekeskuse meeskonnad tegid õnnetuskoha puhtaks. Autost oli voolanud teele õli ja jahutusvedelikku, lisaks oli autost pudenenud teele tükke.

Mõlemad autos istunud mehed viidi politseijaoskonda. Üks meestest puhus alkomeetrisse üle 1-promillise joobe, teise joove oli lubatud piires, aga tema narkotest oli positiivne amfetamiini osas. Auto juurest leiti veidi narkootilist ainet.

Mõlemad mehed olid kohalikud Oulu mehed vanuses veidi alla 30 eluaasta. Asja uuritakse kui liikluse ohustamist, joobes juhtimist, juhtimisõiguseta juhtimist ja narkokuritegu.

Kommentaarid
(Külastatud 373 korda, 1 külastust täna)