Oulu ümbrust kimbutavad kummaliselt käituvad hundid, politsei hakkab neid ära ajama

Soome põhjaosas Oulu ümbruses on muutunud hundid väga julgeks ja tulevad majapidamistele lähemale kui 100 meetrit. Vastuabinõuna kavandab politsei huntide peletamist.

Hunte on märgatud sügise jooksul Oulu ligidal Liminka ja Lumijoki valdades. Hundid on käitunud ebatüüpiliselt ning tulnud majaopidamistele väga lähedale. Seetõttu on kavas neid peletama hakata, vahendab MTV.

Laupäeval murdsid hundid karjamaal vasika. Nüüd tahetakse panna nad taas inimest kartma ning selleks on kavas neid hakata peletama. Hunte võib peletada, kui nad on lähemal kui 100 meetrit majapidamisest. Selleks võib kasutada heli või valgust. Peletamisega tegelevad kohalikud jahimehed või politsei. Majapidamistele lähenenud huntidest saab teada anda helistades hädaabi numbril.

Kommentaarid
(Külastatud 531 korda, 1 külastust täna)