Noorukite kamp peksis Soomes meest, pärast visati mees raudteele

Teismelistest koosnev kamp peksis noort meest Helsingi ligidal Kauniaineni raudteejaamas, pärast seda visati mees raudteele.

Juhtum oli ühel maikuu õhtul Kauniaineni jaamas. Kannatanu ja 7-10 noorukist koosnev kamp ootasid koos rongi, mis pidi tulema 15 minuti pärast. Kerges joobes mees läks ühega noorukitest rääkima. Pärast seda hakati mehega tüli norima. Temalt võeti päikseprillid, mis jäidki kadunuks, vahendab Iltalehti.

Mees tundis, kuidas üks nooruk läks tema selja taha ja üritas võtta tagataskust rahakotti. See aga ei õnnestunud, sest mees keeras ringi ja rabeles end lahti.

Pärast seda sai kamp vihaseks. Noort meest ähvardati relvaga, mis hilisemal selgitusel osutus gaasipüstoliks. Mees püüdis lahkuda, aga üks nooruk seisis talle ette. Pärast seda hakati meest peksma. Teda peksid neli 15-17-aastast noorukit.

Noor mees lükati raudteele, kus peksmine jätkus. Lööke oli kümmekond. Üks nooruk viskas meest kiviga. See tabas kannatanut vastu lõuga. See lõi lõualuust välja killu, millest jääb eluaegne arm.

Raudteel olnud mees ajas end püsti ja üritas lahkuda, kuna rong oli tulemas, aga teda peksti edasi. Lõpuks õnnestus tal minema pääseda. Rongi peale ei julgenud mees minna, vaid helistas oma tuttavale. Tuttavate abiga õnnestus tal lõpuks jõuda Jorvi haiglasse.

Kaks 16-aastast (üks oli juhtunu hetkel 15-aastane) ja kaks 17-aastast said süüdistuse kuriteos, lisaks veel said kaks süüdistuse röövi katses. Suurema osa juhtunust salvestas valvekaamera. Sealt on näha, kuidas kannatanu lükati nägu ees asfaldile.

Kõik neli mõisteti juhtunus süüdi ja said karistuse. Üks 16-aastane sai tingimisi pooleteise aasta pikkuse vangistuse. Ta on järelvalve alla ja peab tegema 20 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Teo ajal 15-aastane, nüüd 16-aastane nooruk sai 5 kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse ning samuti 20 tundi ühiskasulikku tööd.

Üks 17-aastane nooruk sai peksmise eest 10 kuu pikkuse noorsookaristuse, teine 17-aastane sai pooleteise aasta pikkuse tingimisi vanglakaristuse ja 20 tundi ühiskasulikku tööd. Viimase noormehe puhul leidis kohus, et ta ei saa aru teo tõsidusest, kuna ta naeris kohtusaalis.

Süüalustel tuleb kannatanule kokku maksta hüvitist summas 6382 eurot ja lisaks 4123 eurot õigusabikulusid. Reedel tehtud otsus pole veel jõustunud.

Teinijengi pieksi ryöstön uhrin Kauniaisten asemalla – tyrkättiin junaraiteille

Neljän teini-ikäisen pojan joukkio pahoinpiteli nuoren miehen Kauniaisten rautatieasemalla. Uhri yritti panna vastaan, mutta se ei auttanut joukkovoimaa vastaan. Nuorta miestä hakattiin ja potkittiin. Uhri oli myös hengenvaarassa, koska sai ison kiven leukaansa ja joutui raiteille junan ollessa pian tulossa. Tapaus sattui toukokuisena aamuyönä Kauniaisten kaupungin asemalla.

Kommentaarid
(Külastatud 853 korda, 1 külastust täna)