KUUM: Uus pagulaste laine tulekul – sajad tuhanded kurdid põgenevad Türgi rünnaku eest

Tulekul on uus pagulaste laine, kuna sajad tuhanded kurdid põgenevad Türgi rünnaku eest. ÜRO hinnangul lahkub oma kodust vähemalt 400 000 inimest.

Praeguse seisuga on lahkunud oma kodust 130 000 inimest. Enamus neist lahkus Türgi piiri äärsetest Tal Abyad’i ja Ras al-Ain’i linnadest. See on aga alles algus, kuna kokku prognoositakse vähemalt 400 000 inimese lahkumist, vahendab Yle.

Sadattuhannet Syyrian kurdit joutuvat pakenemaan Turkin hyökkäystä – “meillä ei ole paikkaa, minne mennä”, “lapsillamme ei ole ruokaa”

YK arvioi, että jopa 400 000 ihmistä joutuu jättämään kotinsa. Turkin hyökkäys Koillis-Syyrian on ajanut alueen kurdiväestön ahdinkoon. 130 000 ihmistä on paennut kodeistaan, YK kertoo. Suurin osa heistä joutui lähtemään Ras Al-Ainin ja Tal Abiadin kaupungeista läheltä Turkin rajaa. Tämä on kuitenkin vasta alkua. YK:n mukaan jopa 400 000 ihmistä saattaa joutua pakenemaan kodeistaan.

Kommentaarid
(Külastatud 883 korda, 1 külastust täna)