KUUM: Soome välisministeerium hoiatab Türki reisimise eest

Türgi alustas sõjategevust Süürias, mistõttu hoiatab Soome välisministeerium Türki reisimise eest.

Türgi sõda Kurdi piirkonnas pole praegu veel reise mõjutanud. Apollomatkat, Aurinkomatkat ja Tjäreborg korraldavad lennureise edasi. Samal ajal aga jälgitakse tähelepanelikult toimuvat, vahendab Ilta-Sanomat.

Türgi paketireiside hooaeg on lõppemas. Viimased turistid saabuvad tagasi koju nädala-pooleteise pärast.

Soome välisministeerium aga hoiatab Türki reisimise eest ja kutsub üles olema tähelepanelik ka turismi sihtkohtades.

Türgi ründas kolmapäeval kurdide alasid Süürias nii õhurünnakutega kui maa peal. Türgi on pommitanud mitmeid linnu ja teatanud edusammudest. Teadaolevalt on kümned kurdi sõjaväelased ja mõned tsiviilisikud saanud surma.

Süüria sõja käigus võtsid kurdid enda kätte kontrolli Süüria põhjaosas Türgi piiri ääres, aga Türgi pole seda heaks kiitnud. Türgi soov on Süüriasse tagasi saata ligi kaks miljonit Süüria sõjapõgenikku. Türgi eitab ametlikku sõjategevust ja väidab, et tegemist on terrorismi tõrjumisega.

Kommentaarid
(Külastatud 1,926 korda, 1 külastust täna)