KUUM: Soome Nokial suurim kukkumine alates 1991. aastast

Soome majanduse ühe lipulaeva Nokia aktsia tegi täna börsil läbi ligi 20-protsendilise kukkumise, mis on suurim alates 1991. aastast.

Esialgu kukkus Nokia aktsia hind tervelt 24 protsenti. Seda vaatamata kolmanda kvartali tulemustele, mis üldjoontes vastasid analüütikute ootustele, vahendab Taloussanomat.

Ettevõtte ootused tuleviku suhtes on aga kehvemad ning ettevõte teatas dividendide jagamise lõpetamisest. Bloombergi andmetel oli langus suurim pärast 1991. aastat. Nokia langetas täna väljavaateid nii käesoleva kui järgmise aasta osas.

Nokia syöksyy jyrkästi pörssissä – jyrkin kurssiromahdus sitten vuoden 1991

Verkkolaitevalmistaja Nokian julkisti aamulla kolmannen neljänneksen tuloksensa, joka vastasi suurelta osin markkinoiden odotuksia. Sen sijaan näkymät heikkenivät selvästi ja yhtiö ilmoitti keskeyttävänsä osingonmaksun loppuvuoden osalta. Tulos aiheutti poikkeuksellisen rankan markkinareaktion. Nokian osake oli romahtanut 22 prosenttia 3,70 euroon käytyään jyrkimmillään 24 prosentin syöksyssä. Uutistoimisto Bloombergin arvioiden mukaan romahdus oli jyrkin päivänsisäinen syöksy heinäkuun 1991 jälkeen.

Kommentaarid
(Külastatud 77 korda, 1 külastust täna)