KUUM: Soome lõunaosa ähvardab lumekaos, maha sajab 20 cm lund

Järgmise nädala algul sajab Soome lõunaosas maha 20 cm lund, nii et ilmateenistuse andmetel saab rääkida lumekaosest.

Esmaspäeval kulgeb üle Soome lõunaosas madalrõhkkond, mis toob kaasa kümneid sentimeetreid lund. Soomet võib tabada lumekaos, kui kohtuvad külm õhumass ning soe Soome laht, vahendab MTV.

Alates nädala lõpust läheb Soome lõinaosas kõigepealt ilm soojemaks ning tulevad plusskraadid. Nädalavahetusel on aga Soome lõunaosa taas külma õhumassi võimuses. Kui jätkub nii, nagu ilmakaart näitab, tuleb esmaspäevase ja teisipäevase päeva jooksul maha 20 cm lund.

Kõige hullema stsenaariumi kohaselt hakkab Soome lõunaosas lund sadama juba esmaspäeva hommikul. Madalrõhkkonna suund võib siiski veel muutuda. See tähendab, et Soome kas pääseb lumekaosest või siis sajab lund ka põhja pool. Praeguse prognoosi kohaselt sajab lund kuni Lahtini välja.

Kui aga madalrõhkkond liigub lõuna poolt, siis tuleb suur sadu Eestis. Kui madalrõhkkond on põhja pool, siis sajab lõunarannikul vihma ja lörtsi ning lund tuleb Soome keskosas. Igal juhul tuleb järgmise nädala algus Soomes külm ja talvine.

Kommentaarid
(Külastatud 1,567 korda, 1 külastust täna)