Kuopio mõõgarünnakus hukkus 23-aastane ukrainlanna Anna, kes oli abielus eestlasega

Kuopio rünnakus hukkus 23-aastane ukrainlanna Anna, kes oli abielus eestlase Martiniga.

Anna ja Martin elasid koos Kuopio linnas. Anna asus käesoleval aastal õppima Savo rakenduskõrgkoolis. Martin on teadaolevalt selle kooli lõpetanud.

Anna asus Soome elama 2017. aastal pärast seda, kui oli lõpetanud Ukrainas Harkivis Karazini ülikooli turismi erialal. Martin ja Anna olid tutvunud juba enne seda. Anna kolis seega Soome oma kallima juurde. Paaril ei olnud lapsi, ütles Annat tundnud Karoliina MTV-le.

Sõbrad iseloomustavad Annat kui toredat ja südamlikku inimest. Sotsiaalmeedia andmetel oli ta sportlik naine. Ühe Anna tuttava väitel olid pärast mõõgarünnakut haiglasse toodud inimestel vigastused ka kätel, mis tuli enesekaitsest. Anna oli saanud terava mõõgaga löögi vastu kaela. Raevunud mõõgamees ei peatunud enne, kui politsei teda tulistas. Teine raskelt vigastatu oli teadaolevalt klassiruumis olnud kooliõpetaja.

Mõõgarünnaku toimepanija oli 25-aastane soome noormees Joel Marin, keda tuttavad iseloomustasid samuti kui väga sõbralikku ja toredat inimest. Seni pole teada, mis oli 1. oktoobril toimunud rünnaku motiiv.

Kommentaarid
(Külastatud 3,372 korda, 1 külastust täna)