Kuopio mõõgamees oli hea õpilane, aga kaks aastat tagasi midagi juhtus

Kuopio mõõgamees oli 4-5-line õpilane nii gümnaasiumis kui kutsekõrgkoolis rahvusvahelist majandust õppides, aga siis midagi juhtus.

Põhja-Savo kohus vangistas täna, reedel 24-aastase Joel Otto Aukusti Marini kahtlustatuna mõrvas ja üheksas mõrva katses, vahendab Ilta-Sanomat.

Mõõgarünnak toimus teisipäeval Savo kutsekooli ruumides. Marin ise õpib samas koolis.

Marin astus 2014. aastal Põhja-Savos tegutsevasse Savonia kutsekõrgkooli õppima ärimajandust programmi, mille nimi on Programme in International Business. Seda kursust ta aga ei lõpetanud.

Kooli õpperegistrist tuleb välja, et õpe kulges algul edukalt ja tal olid 5-palli süsteemis neljad-viied. 2017. aasta algul oli aga hinne 3. Pärast seda õppe-edukus veelgi halvenes ja noormees jättis õpingud pooleli.

Savonia kutsekõrgkoolist asja ei kommenteeritud. Enne kutsekooli minekut käis Marin Siilinjärvi gümnaasiumis, kus tal olid samuti head hinded. Pärast gümnaasiumi lõppu määrati talle koguni stipendium.

Praegu pole noormehe isiklikust elust teada seiku, mis võis rünnaku põhjustada.

Kuopion kouluiskusta epäilty menestyi ammattikorkean opinnoissaan kunnes jotain tapahtui kaksi vuotta sitten

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi 24-vuotiaan Joel Otto Aukusti Marinin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Kouluhyökkäys tapahtui tiistaina Savon ammattiopiston tiloissa. Marin opiskelee itse samassa oppilaitoksessa. Marin pääsi vuonna 2014 Pohjois-Savon alueella toimivaan Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkieliseen liiketalouden ohjelmaan, jonka nimi on Programme in International Business. Valmistuneiden joukossa ei ole hänen nimeään.

Kommentaarid
(Külastatud 554 korda, 1 külastust täna)