Helsingis valmib eriti luksuslik kortermaja, kuhu asuvad elama jõukaimad soomlased

Helsingis valmib eriti luksuslik kortermaja Grand Residence, kuhu asuvad elama jõukaimad soomlased.

Tegemist on Helsingis Ulanlinnas asuva 19. sajandist pärit uusrenessansi stiilis elamuga, mis kannab nime Grand Residence 21. Maja on äratanud tähelepanu juba remondi ajal, vahendab Talouselämä.

Majja kolivad teadaolevalt elama Soome jõukaimad inimesed, kelle hulgas on börsifirmade juhid, investorid ja jõukad pärijad. Osa elanikke on tuntud inimesed.

Majaühistu suurimas, 300-ruutmeetrises korteris on 8 tuba, kaks rõdu ja terrass. Korteri omanik on üks Soome jõukamaid inimesi.

Grand Residence 21-s on lisateenus, mida vaevalt kusagil Soomes on – parkimisrobot. Tegemist on erilise parkimise liftisüsteemiga, kus auto läheb nupulevajatusega alla parklasse ja tuleb mobiiltelefoniga tellimise peale tagasi. Majas on ka concierge-teenus nagu hotellides. Sealt saavad elanikud tellida eri teenuseid.

Korterite hinnad on Soome kõrgeimate killast. Ühe ruutmeetri hind ületab seal 15 000 eurot. Maja ehitas tööstur Per Erik Färlander aastatel 1888-1889. Oma nime Ohrana sai maja 20. sajandi algul, kui seal asus Vene tsaari salapolitsei Ohrana kontor. Hiljem läks maja üle Soome riigile ning seal asusid kaitseministeerium ja peastaap. Enne Talvesõda kogunes majas C. G. E. Mannerheimi juhitud kaitsenõukogu ja seal oli Mannerheimi töökabinet. Kuni aastani 2012 tegutses majas piirivalveamet.

https://www.talouselama.fi/uutiset/helsinkiin-syntyi-ennennakematon-eliitin-luksustaloyhtio-asunnonomistajina-kova-lista-yritysjohtajia-huippurikkaita-ja-julkisuuden-henkiloita/9e3884f6-edd1-429c-88ab-e27a5a2d7fe7

Kommentaarid
(Külastatud 347 korda, 1 külastust täna)