Helsingis avatakse teinegi suur kaubanduskeskus – Helsinki Outlet

Lisaks äsja avatud Tripla keskusele avatakse reedel, 1. novembril Vantaa ja Helsingi piiril IKEA kõrval teinegi suur kaubanduskeskus Helsingi Outlet.

Keskust on ehitatud viis aastat ja tegemist on Helsingi esimese outlet-külaga. Nõnda kutsutakse kaubanduskeskust, kus on palju erinevaid tehasepoode. Kaubad on seal odavamad kui tavalistes poodides, vahendab Helsingin Sanomat.

Mingeid siseruume selles külas pole ehk siis ühest poest teise tuleb liikuda välitingimustes. Soomes selline asi päris uus pole, sest näiteks Vantaal Tammistos on sarnane asi olemas. Euroopas on selliseid suuri ostukülasid palju, aga Soomes lisaks avatavale keskusele veel ainult üks: Zsar Outlet Village idapiiri lähedal. Kolmandat ehitatakse Kotkasse.

Helsinki Outleti asukoht on keerukas: aadress ja parkla on Helsingis, aga 10 000-ruutmeetrine ostukeskus ise Vantaal. Nimes on sõna Helsingi, kuna see on turistidele tuntum kui Vantaa.

Helsinki Outleti omanik on Norra kinnisvarafirma Fortus. Investeeringu suurus on 50 miljonit eurot. Outletis on 43 moe- ja elustiilipoodi ning 3-5 kohvikut-söögikohta. Teisele korrusele tuleb laste seikluspark Hoplop. Outletis on teiste seas Vallila, Marimekko, Tiger of Swedeni, Ganti, Guessi ja Gugguu poed.

Ostuküla eesmärgid on pandud suured, aastas tahetakse kohale meelitada 1,5-2 miljonit külastajat. See peaks olema ahvatlev eelkõige turistidele, kuna see asub vaid mõneminutilise autosõidu kaugusel Helsingi-Vantaa lennujaamast. Nii on näiteks väga ostujõulised kliendid hiinlased, kellele organiseeritakse ostukülla bussireise. Hiina turistid kulutasid näiteks 2017. aastal Soomes keskmiselt 1260 eurot, samas kui turistid tervikuna kulutasid keskmiselt vaid 318 eurot.

Outlet külas peaks olema 30-70 protsenti paremad hinnad kui tavalistes poodides. Tõsi, outlet poodides müüdavad tooted on enamasti eelmistest kollektsioonidest või siis vähem populaarsed, näiteks teist värvi tooted. Loodetakse ka sünergia peale. Kohe kõrval asub Soome suurim IKEA, kuhu käib Helsingi kesklinnast eraldi buss.

HS Vantaa: Helsingin ja Vantaan rajalle aukeava halpamyyntikylä tavoittelee kahta miljoonaa vuosittaista kävijää – Odotukset on ladattu turisteihin

Pasilaan avautui juuri uusi ostoskeskus Tripla ja Tapiolassa kauppakeskus Ainoan viimeinen laajennusosa valmistui, mutta ne eivät ole pääkaupunkiseudun ainoat uudet ostoskeitaat. Perjantaina Kehä III:n ja Lahdenväylän kupeeseen aukeaa uusi outlet-jätti, Helsinki Outlet. Viiden vuoden rakennustyöt ovat loppusuoralla. Vantaan Ikeaa vastapäätä on sinä aikana kohonnut suomalaisittain harvinainen, mutta eurooppalaisittain melko perinteisen mallinen outlet-kylä.

Kommentaarid
(Külastatud 4,369 korda, 1 külastust täna)